Σε εξέλιξη ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο αστυνόμευσης στο Δήμο Αχαρνών: Πολλαπλές συλλήψεις

Θετικά τα αποτελέσματα των ολοκληρωμένων προγραμμάτων αστυνόμευσης και ασφάλειας για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στον Δήμο Αχαρνών…

Σε εξέλιξη ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο, το οποίο περιλαμβάνει πλέγμα συνδυασμένων αστυνομικών μέτρων

Από 15 Ιουνίου έως 7 Οκτωβρίου, έχουν συλληφθεί 1.033 άτομα για διάφορα αδικήματα, ενώ έχουν κατασχεθεί δενδρύλλια κάνναβης, ναρκωτικά, πιστόλια, φυσίγγια, λαθραία τσιγάρα κ.α

Σημαντικός είναι ο απολογισμός των ολοκληρωμένων προγραμμάτων αστυνόμευσης και των ειδικών αστυνομικών δράσεων, που εφαρμόζονται στο Δήμο Αχαρνών, για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.

Το ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο περιλαμβάνει ένα πλέγμα συνδυασμένων αστυνομικών μέτρων, που υλοποιούνται από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, τη Διεύθυνση Αστυνομίας Δυτικής Αττικής, τις Ομάδες Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.), της Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.), Ελέγχου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α), καθώς και τις τοπικές αστυνομικές Υπηρεσίες, υπό το συντονισμό της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.

Από 15 Ιουνίου έως 7 Οκτωβρίου έχουν ελεγχθεί (29.912) άτομα (26.018 ημεδαποί και 3.894 αλλοδαποί) και έχουν συλληφθεί (1.033) άτομα (833 ημεδαποί και 200 αλλοδαποί) για διάφορα αδικήματα, ενώ έχουν κατασχεθεί δενδρύλλια κάνναβης, ναρκωτικά, πιστόλια, φυσίγγια, λαθραία τσιγάρα κ.α.

Συγκεκριμένα συνελήφθησαν:

(156) για ναρκωτικά,
(84) για παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών,
(83) διωκόμενοι,
(19) για παραβάσεις του νόμου περί όπλων,
(21) για κλοπές-διαρρήξεις,
(7) για κλοπές οχημάτων
(6) ληστείες,
(3) για λαθρεμπόριο,
(587) για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και
(67) για λοιπές παραβάσεις.

Στο πλαίσιο των αστυνομικών δράσεων, βεβαιώθηκαν συνολικά (3.511) παραβάσεις και συγκεκριμένα:

(145) για ναρκωτικά,
(101) περί αλλοδαπών,
(23) για τα όπλα,
(23) ηχορύπανση,
(22) για κλοπές-διαρρήξεις,
(7) για ληστείες,
(4) για κλοπές οχημάτων,
(3) για λαθρεμπόριο,
(3.055) για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και
(128) για λοιπές παραβάσεις.

Επιπλέον, ακινητοποιήθηκαν (393) οχήματα, για στέρηση στοιχείων κυκλοφορίας και σοβαρές παραβάσεις του Κ.Ο.Κ..

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :

(57.551) πακέτα λαθραία τσιγάρα,
(975,95) γραμμάρια ηρωίνη,
(783,5) ναρκωτικά χάπια,
(234,8) γραμμάρια κάνναβης,
(12,4) γραμμάρια κοκαΐνης,
(3.739,7) ευρώ,
(22) μαχαίρια-ρόπαλα-λοιπά όπλα και
(8) οχήματα.

Το ίδιο χρονικό διάστημα πραγματοποιήθηκαν στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Δυτικής Αττικής, Ασφάλειας Αττικής, της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής και άλλων Υπηρεσιών, από τις οποίες ενδεικτικά σημειώνονται οι παρακάτω:

Διαδοχικές αστυνομικές επιχειρήσεις στην περιοχή του πρώην στρατοπέδου «Καποτά», στο πλαίσιο των οποίων συνελήφθησαν (25) άτομα και πραγματοποιήθηκαν έρευνες στους χώρους του πρώην στρατοπέδου και σε σπίτια, ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

(62.700) πακέτα λαθραίων τσιγάρων,
(900) συσκευασίες λαθραίου καπνού,
(89,2) γραμμάρια κάνναβης,
(77) δενδρύλλια κάνναβης,
(2) πιστόλια,
ζυγαριές ακριβείας,
κυνηγητικές καραμπίνες, δισκία ναρκωτικών,
φυσίγγια πυροβόλων όπλων & κάλυκες διαφόρων διαμετρημάτων.

Σύλληψη 63χρονου ημεδαπού για απόπειρα εμπρησμού στην Πάρνηθα. Ο 63χρονος εντοπίστηκε την Τρίτη 15 Αύγουστου 2017 από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Αχαρνών, σε δασική περιοχή της Πάρνηθας, όπου είχε απαγορευτεί η πρόσβαση λόγω υψηλού κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς. Στο αυτοκίνητό και στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος από αντικείμενα ικανά να χρησιμοποιηθούν ως εμπρηστικοί μηχανισμοί για την πρόκληση πυρκαγιάς, όπως αναπτήρες, κεριά, σπίρτα βραδείας καύσης, δοχεία και μπιτόνια με εύφλεκτο υγρό, καπνογόνα, κροτίδες κ.λπ.
Εξάρθρωση εγκληματικής ομάδας εμπορίας ναρκωτικών. Στις 22 Ιουνίου εξαρθρώθηκε πολυμελής εγκληματική ομάδα, που δραστηριοποιούνταν στη διάθεση & εμπορία ναρκωτικών ουσιών στην περιοχή της Αγ. Σωτήρας Αχαρνών. Συνελήφθησαν (21) ημεδαποί, μέλη της ομάδας, ενώ ταυτοποιήθηκε η συμμετοχή επιπλέον (15) συνεργών τους.
Στις 12 Σεπτεμβρίου βρέθηκε στις Αχαρνές, παράνομο συσκευαστήριο εμφιαλωτήριο νοθευμένων οινοπνευματωδών ποτών. Συνελήφθη 40χρονος ημεδαπός, που είχε μισθώσει και λειτουργούσε το χώρο, ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: (3.610) φιάλες ποτών, (1.031) αυτοκόλλητα διαφόρων εταιρειών, (4) ρολά με αυτοκόλλητες ταινίες, παλμικό τριβείο, πιστόλι θερμοκόλλησης κ.α.
Στις 2 Οκτωβρίου συνελήφθησαν, από αστυνομικούς της Δίκυκλης Αστυνόμευσης Δυτικής Αττικής, δύο υπήκοοι Μπαγκλαντές, ηλικίας 26 και 28 ετών και σε έλεγχο, που πραγματοποιήθηκε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο αυτοσχέδιες συσκευασίες, με (208) γραμμάρια ηρωίνης.

Από την ανάλυση των μέχρι τώρα αποτελεσμάτων, προκύπτει η αισθητή βελτίωση του περιβάλλοντος ασφάλειας της περιοχής προς όφελος της τοπικής κοινωνίας, καθώς και η αναβάθμιση των σχέσεων συνεργασίας και εμπιστοσύνης των κατοίκων και των Φορέων της περιοχής με την Ελληνική Αστυνομία.

Οι αστυνομικές επιχειρήσεις θα συνεχιστούν σε όλες τις περιοχές της Δυτικής Αττικής.