Νέα θαλάσσια ρύπανση στο Ικόνιο – Συλλήψεις Πλοιάρχου και Α’ Μηχανικού από το Λιμενικό

Θαλάσσια ρύπανση έκτασης σαράντα περίπου τετραγωνικών μέτρων (40m2), αποτελούμενη από μαύρα πετρελαιοειδή (μαζούτ) διαπιστώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, στη θαλάσσια περιοχή του προβλήτα Ι του λιμένα Ικονίου Κερατσινίου, κατά τη διαδικασία εφοδιασμού με καύσιμα του M/V ”KATΗERINE BORCHARD” σημαίας Αντίγκουα και Μπαρμπούντα από το εφοδιαστικό Δ/Ξ-Π/Φ ”ΜΑΙΝΑΛΟΝ” Ν.Π. 10768.
Η ρύπανση προκλήθηκε από υπερχείλιση της Νο 3 δεξαμενής του M/V ”KATΗERINE BORCHARD”, με αποτέλεσμα να διαρρεύσει πρώτα στο κατάστρωμα του κι έπειτα στη θάλασσα, μικρή ποσότητα πετρελαίου. Η διαδικασία απορρύπανσης ξεκίνησε άμεσα με πόντιση πλωτού αντιρρυπαντικού φράγματος και ρίψη απορροφητικών μέσων από το Δ/Ξ – Π/Φ ”ΜΑΙΝΑΛΟΝ”, ενώ η διαδικασία απορρύπανσης συνεχίστηκε με τη συνδρομή ιδιωτικής αντιρρυπαντικής εταιρείας.
Από το Β’ Λιμενικό Τμήμα Κερατσινίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθησαν ο Πλοίαρχος και ο Α’ Μηχανικός του M/V πλοίου, για παράβαση των άρθρων 1,2,3, του Ν. 743/77, ενώ απαγορεύτηκε ο απόπλους του, μέχρι την καταβολή ισόποσης εγγυητικής επιστολής προς κάλυψη του ποσού του πιθανολογούμενου προστίμου.