Ένωση Αθηνών: Πρόσληψη Ογκολόγου – Παθολόγου στο Κεντρικό Ιατρείο Αθηνών

 Κύριε Υπουργέ,

       Κύριε Αρχηγέ,

     Τα μέλη του Δ.Σ. της Ένωσής μας, στην καθημερινή επαφή με τους χιλιάδες συναδέλφους-μέλη της, γίνονται μάρτυρες της ταλαιπωρίας και του προβληματισμού μεγάλου αριθμού Αστυνομικών ή μελών των οικογενειών τους, που δυστυχώς η μοίρα τους έφερε αντιμέτωπους με τον καρκίνο.

      Όπως γνωρίζετε ο υφιστάμενος αριθμός Ογκολόγων στα Δημόσια Νοσοκομεία είναι μικρός, με αποτέλεσμα  η πρόσβαση σε ιατρούς της συγκεκριμένης ειδικότητας να είναι δυσχερέστατη. Ως εκ τούτου, οι συνάδελφοι και τα μέλη των οικογενειών τους, δεν δύνανται να επισκέπτονται ευχερώς Ογκολόγο παρά μόνο εντασσόμενοι σε μακρές λίστες αναμονής και υφιστάμενοι μεγάλη ταλαιπωρία με κίνδυνο εν τέλει τη ζωή τους.

      Είναι γεγονός πως πλέον πραγματοποιούνται σημαντικές και σωτήριες προληπτικές εξετάσεις για ικανό αριθμό συνήθων κακοηθειών (προστάτη, μαστού, παχέος εντέρου, τραχήλου μήτρας, πνεύμονα κ.ά.). Επίσης, ενώ οι πάσχοντες από αυτοάνοσα νοσήματα είναι ευάλωτοι στην εμφάνιση κακοήθων νεοπλασιών και συνεπώς χρίζουν στενότερης παρακολούθησης και τακτικότερων προληπτικών ελέγχων για την εμφάνιση καρκίνου, ουδεμία σχετική πρόνοια λαμβάνεται.

      Τέλος λόγω της οικονομικής κρίσης και της συνεχούς μείωσης των απολαβών μας τα τελευταία χρόνια, δεν είναι εφικτή η συχνή πρόσβαση σε ιδιώτες ιατρούς Ογκολόγους.

       Βάσει των ανωτέρω παρακαλούμε όπως εξετάσετε την πρότασή μας για την άμεση πρόσληψη έμπειρου Παθολόγου – Ογκολόγου στο Κεντρικό Ιατρείο Αθηνών της Αστυνομίας, βασιζόμενοι στην ευαισθησία σας για αυτό το σημαντικό ιατρικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοί μας ή μέλη των οικογενειών τους καθώς θεωρούμε ότι μια τέτοια ενέργεια θα ανύψωνε τόσο το επίπεδο της Υγειονομικής Υπηρεσίας του Σώματος όσο και το ηθικό των πασχόντων Αστυνομικών.

                                                         Για το Δ.Σ.

                     – Ο –                                                                                   – Ο –

                 Πρόεδρος                                                                   Γεν. Γραμματέας

   ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ Χρήστος                                                    ΡΗΓΑΣ Νικόλαος