Από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος οκτώ ατόμων στα Δωδεκάνησα

Δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σχηματίστηκε από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, σε βάρος οκτώ ατόμων, σε νησί της Δωδεκανήσου.

Η δικογραφία περιλαμβάνει επτά ημεδαπούς και αλλοδαπό υπήκοο Αλβανίας, οι όποιοι κατηγορούνται -κατά περίπτωση- για παραβάσεις της νομοθεσίας για τα παίγνια και περί όπλων. Επίσης περιλαμβάνεται ένα ακόμα άτομο (ημεδαπή), νόμιμη εκπρόσωπος καταστήματος, η οποία αναζητήθηκε στα όρια του αυτοφώρου.

Η υπόθεση διερευνήθηκε ύστερα από καταγγελλόμενα, στο πλαίσιο των οποίων εντοπίστηκαν και ελέχθησαν τρία καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, όπου διεξάγονταν παράνομα τυχερά παίγνια.

Στους συλληφθέντες περιλαμβάνεται ο προμηθευτής των παιγνιομηχανημάτων στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ηλεκτρικός εκκενωτής (taser), αναδιπλούμενο μαχαίρι και (10) κινητά τηλέφωνα. Σε χώρο που διατηρούσε εντοπίσθηκαν επιπλέον και κατασχέθηκαν (120) παιγνιομηχανήματα, από τα οποία τα (65) τύπου «φρουτάκια», ενώ συνολικά κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των (11.457,49) ευρώ.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ο οποίος παρέπεμψε πέντε από αυτούς για κύρια ανάκριση.