Σοβαρά επεισόδια στις πορείες μνήμης στον Παύλο Φύσσα – Τραυματίες και εκτεταμένες ζημιές σε καταστήματα και κάδους (φωτογραφίες – βίντεο)

Ένταση και επεισόδια σημειώθηκαν στις πορείες μνήμης στον Παύλο Φύσσα σε Πειραιά, Θεσσαλονίκη και Πάτρα, με αφορμή τα τέσσερα χρόνια από τον θάνατό του, που συμπληρώνονται σήμερα.

Στον Πειραιά, ομάδες αγνώστων έστησαν οδοφράγματα σε πολλά σημεία και άναψαν φωτιές, ενώ πέταξαν βόμβες μολότοφ και πέτρες στις αστυνομικές δυνάμεις.

Έγινε εκτεταμένη χρήση χημικών και η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική στους δρόμους της Δραπετσώνας, ιδίως στις οδούς Μακρυγιάννη, Εθνικής Αντιστάσεως και Αγίου Δημητρίου. Στα επεισόδια τραυματίστηκαν δύο άτομα, τα οποία μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα στο νοσοκομείο.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, επίθεση με πέτρες δέχθηκε από κουκουλοφόρους ένα συνεργείο του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1. Ο δημοσιογράφος Χρήστος Μαζανίτης, καθώς και ένας οπερατέρ, τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στον “Ευαγγελισμό”.

Κουκουλοφόροι έσπασαν τζαμαρίες στο κτίριο όπου στεγάζεται το δημαρχείο Κερατσινίου. Αργότερα, στο χώρο της συναυλίας έπεσαν και μολότοφ από μερίδα διαδηλωτών.

Στο λιμάνι είναι σε εξέλιξη συναυλία με τίτλο «Πώς ανέχεσαι να ζεις μαζί τους;», με ελεύθερη είσοδο.

Με κεντρικό σύνθημα “Ο Παύλος ζει τσακίστε τους Ναζί” οι διαδηλωτές διαμαρτύρονται για την δολοφονία του αδικοχαμένου 34χρονου τον Σεπτέμβριο του 2013 και καταδικάζουν όσες φασιστικές συμπεριφορές έχουν εκδηλωθεί τα τελευταία χρόνια. Παρόντες στη συγκέντρωση είναι και η οικογένεια του Παύλου Φύσσα.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η οικογένεια του Παύλου Φύσσα με την διοργάνωση της συναυλίας «θέλουμε να υπενθυμίσουμε ότι η δίκη της Χρυσής Αυγής δεν αφορά μόνο εμάς ή τα υπόλοιπα θύματα. Σκοπός μας είναι όσο η δίκη μπαίνει στην τελική ευθεία να αποτελέσει κομβικό σημείο συσπείρωσης για δράση σε όλα τα κοινωνικά επίπεδα, με έμπρακτη στήριξη και μαζική παρουσία του κόσμου στις συνεδριάσεις, ώστε να καταστήσουμε σαφές ότι η συνολική καταδίκη των φασιστών θεωρείται μονόδρομος».

Σημειώνεται ότι τέσσερα χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ο καθ΄ ομολογίαν δράστης Γιώργος Ρουπακιάς βρίσκεται ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, αφού έχει συμπληρωθεί το ανώτατο όριο προσωρινής κράτησης.

Επίθεση κουκουλοφόρων σε συνεργείο του ΑΝΤ1 – Χτύπησαν δημοσιογράφο και οπερατέρ – Σοβαρότερα τραυματισμένος ο ένας εικονολήπτης – Μεταφέρθηκε στον «Ευαγγελισμό»

Επίθεση δέχθηκε το συνεργείο του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1 στη Δραπετσώνα, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων μετά την πορεία για τα τέσσερα χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Από την επίθεση των κουκουλοφόρων τραυματίστηκαν ελαφρά ο δημοσιογράφος, Χρήστος Μαζανίτης, ο οποίος μετέδιδε το ρεπορτάζ, καθώς και οι δύο οπερατέρ, Αλέξης Πονσέ και Θωμάς Μελέτης.

Ο Χρήστος Μαζανίτης δέχθηκε γροθιές στο κεφάλι, ο Αλέξης Πονσέ γροθιές και κλωτσιές, ενώ ο Θωμάς Μελέτης χτυπήθηκε στο πρόσωπο, τα πλευρά και το κεφάλι και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός»

Δραπετσώνα: Επίθεση κουκουλοφόρων σε συνεργείο του ΑΝΤ1 - Χτύπησαν δημοσιογράφο και οπερατέρ

Επεισόδια σημειώθηκαν και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, μεταξύ αντιεξουσιαστών και δυνάμεων της αστυνομίας. Οι αντιεξουσιαστές προκάλεσαν φθορές σε βιτρίνες καταστημάτων στη συμβολή των οδών Τσιμισκή και Βενιζέλου.

Η απάντησε των αστυνομικών ήταν άμεση. Οι άνδρες των ΜΑΤ έκαναν χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης, ώστε να απομακρύνουν το πλήθος.

Επεισόδια σημειώθηκαν όμως και στην Πάτρα, όταν κουκουλοφόροι που συμμετείχαν στην πορεία, έσπασαν τζαμαρίες καταστημάτων και έγραψαν συνθήματα σε τοίχους