Ο 23χρονος ανιψιός ο δολοφόνος του 54χρονου λογιστή στα Μανιάτικα Νίκαιας

Εξιχνιάστηκε από την αστυνομία η ανθρωποκτονία του 54χρονου λογιστή, ο οποίος είχε βρεθεί νεκρός με πολλές μαχαιριές μέσα στο σπίτι του στη Νίκαια Αττικής το απόγευμα της 17 Αυγούστου 2017.

Σύμφωνα με τα αρχικά ιατροδικαστικά ευρήματα, το θύμα έφερε πολλαπλά τραύματα από μαχαίρι σε διάφορα σημεία του σώματός του, ενώ ο θάνατός του προσδιορίστηκε ότι επήλθε λίγες ώρες πριν από την ανεύρεση.

Όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία, από τα πρώιμα στάδια της έρευνας είχε διαγνωστεί ότι προφανώς ο δράστης ήταν γνωστός του θύματος και είχε «σκηνοθετήσει» το χώρο, ώστε να προσομοιάζει με σκηνικό ανθρωποκτονίας με κίνητρο τη ληστεία, προκειμένου να αποπροσανατολιστούν οι έρευνες.

Ακολούθησε ολοκληρωμένη διερεύνηση της υπόθεσης, στο πλαίσιο της οποίας αξιολογήθηκαν και αξιοποιήθηκαν όλα τα δεδομένα και τα στοιχεία που συλλέχτηκαν, τα οποία σε συνδυασμό με αυτοψιακά ευρήματα και σχετικό υλικό από τεχνικά μέσα κατηύθυνε τις έρευνες στο περιβάλλον του θύματος και συγκεκριμένα σε 23χρονο συγγενικό του πρόσωπο.

Ο 23χρονος εξεταζόμενος ομολόγησε και περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια την πράξη του, ισχυριζόμενος ότι επισκέφτηκε το θύμα για να του επιστρέψει μέρος των χρημάτων τα οποία του είχε δανείσει και κατά τη διάρκεια καυγά που ξέσπασε μεταξύ τους για προσωπικούς λόγους τον τραυμάτισε θανάσιμα με μαχαίρι.

Περαιτέρω, όπως προέκυψε από τις εργαστηριακές εξετάσεις που διενεργήθηκαν από αρμόδια τμήματα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, αποτύπωμα του δράστη και βιολογικό του υλικό βρέθηκαν σε κρίσιμα σημεία εντός της οικίας του θύματος.

Ο δράστης συνελήφθη και με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα και παραπέμφθηκε σε κύρια ανάκριση.