ΔΙ.ΑΣ. και διασώστης της μηχανοκίνητης των ΕΚΑΒ, έσωσαν εργάτη μετά από εργατικό ατύχημα (φωτογραφίες)

Η ομάδα ΔΙ.ΑΣ. του Συντάγματος έχει κάνει την πρώτη βόλτα εισόδου στο τομέα της. Η ώρα γράφει 13:55 όταν διερχόμενοι από την Ερμού και συγκεκριμένα στον αριθμό 9, πολίτες ζητάνε βοήθεια από τους αστυνομικούς για τραυματισμένο εργάτη εντός επώνυμου καταστήματος επί του σημείου. Οι αστυνομικοί εισέρχονται εντός του καταστήματος και έρχονται αντιμέτωποι με τον εργάτη τραυματισμένο σοβαρά στο δεξί άνω άκρο λίγο πάνω από τον αγκώνα και με το αίμα να ποτίζει την περιοχή γύρω του.

Η εκπαίδευσή τους τους έκανε να σκεφτούν γρήγορα ότι απλά “πρέπει να σταματήσουμε την αιμορραγία”. Άμεσα έκαναν εφαρμογή ίσχαιμου ιμάντα όπως προβλέπεται από τα πρωτόκολλα του T.C.C.C. και σταμάτησαν την αιμορραγία πριν γίνει κρίσιμη για τη ζωή του άτυχου εργάτη.

Μετά τις πρώτες αντιδράσεις και σε πολύ λίγα λεπτά, διασώστης του τμήματος μοτοσυκλετών ταχείας ανταπόκρισης του ΕΚΑΒ, καταφτάνει στο σημείο και με τις γνώσεις του “δένει” το βαθύ τραύμα σταματώντας κάθε αιμοραγία έως ότου τον παραλάβει σταθμός του ΕΚΑΒ για τη μεταφορά του στο νοσοκομείο. Το ΕΚΑΒ έφτασε τελικά στο σημείο και παρέλαβε τον τραυματία ζωντανό και εκτός κινδύνου μετά την άψογη συνεργασία των στελεχών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. με τον διασώστη των ΕΚΑΒ και τα χειρότερα για άλλη μια φορά αποφθέχτηκαν.

Από την πλευρά μας, να πούμε ένα μεγάλο μπράβο και στις δυο ομάδες “αιχμής” που συνεργάστηκαν άμεσα και αντέδρασαν ταχύτατα σε ένα συμβάν που μπορεί να συμβεί στον καθένα μας από μια απροσεξία.