Άλλες δυο συλλήψεις της ΕΛ.ΑΣ. εμπόρων ναρκωτικών στα Εξάρχεια

Η Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης αρμοδιότητάς της, αποκάλυψε την δράση εγκληματικού κυκλώματος η οποία δραστηριοποιείτο στην καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης καθώς και στη διακίνηση ακατέργαστης κάνναβης στη περιοχή των Εξαρχείων καθώς και του ευρύτερου κέντρου της Αθήνας.

Συνελήφθησαν χθες (12-9-2017) στην Αθήνα, δύο μέλη της σπείρας, εκ των οποίων ένας 33χρονος ημεδαπός και ένα 29χρονος υπήκοος Νιγηρίας. Επιπλέον, για την ίδια υπόθεση κατηγορούνται τέσσερα (4) ακόμη μέλη ως διακινητές και ταυτοποιήθηκαν άλλα σαράντα τρία (43) άτομα ως χρήστες ναρκωτικών ουσιών.

Όπως εξακριβώθηκε από την έρευνα, οι ανωτέρω κατηγορούμενοι είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα που δραστηριοποιείτο συστηματικά στην καλλιέργεια κάνναβης καθώς και στην περαιτέρω διακίνηση ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης στην περιοχή των Εξαρχείων και του ευρύτερου κέντρου της Αθήνας (Ομόνοια, Μοναστηράκι, Θησείο, Αμπελόκηποι, Πλ. Κολιάτσου κλπ).

Από τις κατ’ οίκον έρευνες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήρης εξοπλισμός εργαστηρίου υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης, -552- γραμμάρια κάνναβης, δύο (2) ηλεκτρικές ζυγαριές, το χρηματικό ποσό των -855- ευρώ καθώς και τετράδιο με διάφορες σημειώσεις.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.