Μπράβο στη ΔΙ.ΑΣ. Δυτικής Αττικής – Κατάφερε να συλλάβει εντός καταυλισμού 16χρονο Ρομά που έσπερνε τον τρόμο σε οδηγούς

Την 4 Σεπτεμβρίου και περί ώρα 12:00 η ομάδες του Ασπροπύργου πήραν σήμα ότι άτομα Ρομά εκτοξεύουν πέτρες σε διερχόμενους οδηγούς στη θέση Νέα Ζωή Ασπροπύργου πλησίον του καταυλισμού που υπάρχει στη περιοχή.
Οι ομάδες κατάφεραν να εντοπίσουν τον παθόντα που κατήγγειλε το περιστατικό και αφού τους περιέγραψε τους δράστες άμεσα κινήθηκαν προκειμένου να τους αναζητήσουν. Ύστερα από εκτενείς αναζητήσεις κατάφεραν να εντοπίσουν τον ένα δράστη περί τα 16 ετών εντός του καταυλισμού και ύστερα από πεζή καταδίωξη κατάφεραν και τον ακινητοποίησαν. Με γρήγορες κινήσεις κατάφεραν και εξήλθαν του καταυλισμού όπου μεταφέρθηκε με περιπολικό στο τμήμα.
Εκεί προσήλθαν αρκετοί παθόντες όπου αναγνώρισαν ανεπιφύλακτα ότι ο συλληφθείς μαζί με άλλους περίπου της ίδιας ηλικίας άτομα τους εκτόξευαν πέτρες στα οχήματα τους που διέρχονταν από το ανωτέρω σημείο με σκοπό να σταθμεύουν αναγκαστικά τα οχήματα και να τους επιτίθενται για να τους αφαιρέσουν τιμαλφή και αλλά είδη αξίας. Από τη προανάκριση έχουν αναγνωριστεί τουλάχιστον 10 περιπτώσεις κλοπών και ληστειών με την ίδια μέθοδο. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον ανακριτή με τα αδικήματα κλοπής κ ληστείας κατ’ εξακουληθηση και κατά συναυτουργία. Η προανάκριση συνεχίζεται.