Οι Αλβανοί, είχαν κάνει την κλοπή… επάγγελμα – «Άρπαζαν» χρηματοκιβώτια από ξενοδοχεία

Επάγγελμα είχαν κάνει την… κλοπή οι δυο 21χρονοι που συνελήφθησαν το βράδυ της Πέμπτης μετά από καταδίωξη των αστυνομικών αρχών. Μετά από αρκετά χιλιόμετρα οι αστυνομικοί κατάφεραν και τους ακινητοποίησαν συλλαμβάνοντάς τους.

«Χτυπούσαν» ξενοδοχεία

Κατά την έρευνα που πραγματοποίησαν οι αρχές διαπίστωσαν πως οι συγκεκριμένοι νεαροί άνδρες ευθύνονται για δεκατρείς διαρρήξεις και κλοπές σε ξενοδοχεία του Ηρακλείου, της Χερσονήσου και του Αγίου Νικολάου.

Οοι δύο δράστες φαίνεται πως ήταν «επαγγελματίες» γιατί πρώτα παρακολουθούσαν τα δωμάτια των ξενοδοχείων που ήθελαν να «χτυπήσουν» και στη συνέχεια προχωρούσαν στην διάρρηξη. Ο ένας 21χρονος έμπαινε στο δωμάτιο και ο δεύτερος κρατούσε… τσίλιες φορώντας κυάλια νυκτός ενώ είχαν και ασύρματο με τον οποίο επικοινωνούσαν για το αν εμφανιστεί κάποιος υπάλληλος, τουρίστας ή φύλακας secutiry.

Η… λεία

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο δράστες έκλεβαν χρηματοκιβώτια, χρήματα, κοσμήματα αλλά και ηλεκτρονικές συσκευές με την συνολική τους αξίας να ξεπερνά τα 13.000 ευρώ.

Πιο συγκεκριμένα, αφαίρεσαν συνολικά τα χρηματικά ποσά των 6.100 ευρώ, των 1.100 δολαρίων, των 390 ελβετικών φράγκων, 22.000 δηναρίων Σερβίας και των 180 λιρών Αγγλίας. Επιπλέον αφαίρεσαν ηλεκτρονικές συσκευές (φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, τάμπλετ, gps, φωτογραφικές μηχανές, φορητές ηλεκτρονικές συσκευές αποθήκευσης δεδομένων, κινητά τηλέφωνα), κοσμήματα και αντικείμενα συνολικής αξίας σχεδόν 9.000 ευρώ.

Μάλιστα, όπως προέκυψε κατά την προανάκριση, τα χρηματοκιβώτια οι δύο δράστες τα έκρυβαν σε χωράφι ενός φίλου τους στην Χερσόνησο. Μέρος των αφαιρεθέντων αντικειμένων αποδόθηκαν στους παθόντες.

Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Χερσονήσου, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Πηγή: cretapost.gr