Συνελήφθη οδηγός αυτοκινήτου που μετέφερε χιλιάδες συσκευασίες λαθραία τσιγάρα

Σημαντικό πλήγμα στα κυκλώματα μεταφοράς, εμπορίας και διακίνησης λαθραίων τσιγάρων πέτυχαν αστυνομικοί υφιστάμενων Υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης με την επ’ αυτοφώρω σύλληψη ημεδαπού άντρα καθώς και τον εντοπισμό και κατάσχεση μεγάλης ποσότητας αδασμολόγητων πακέτων με τσιγάρα.

Συνελήφθη για την υπόθεση , έπειτα από έλεγχο αστυνομικών του Τμήματος Διαχείρισης Παράνομης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, οδηγός οχήματος που μετέφερε χιλιάδες συσκευασίες λαθραίων τσιγάρων.

Πρόκειται για 44χρονο ημεδαπό, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου «Περί Τελωνειακού Κώδικα».

Ειδικότερα, οι προαναφερόμενοι αστυνομικοί, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, σε κεντρική περιοχή της πόλης, κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου σε επιβατικό όχημα που οδηγούσε ο συλληφθείς, εντόπισαν στο εσωτερικό του συνολικά (4.490) συσκευασίες τσιγάρα καθώς και (300) συσκευασίες καπνό, οι οποίες, στο σύνολό τους, δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης του Ελληνικού Δημοσίου.

Κατασχέθηκαν το επιβατικό όχημα που οδηγούσε ο δράστης καθώς και (2) κινητά τηλέφωνα που είχε στην κατοχή του.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Θεσσαλονίκης