Ντου της ΕΛ.ΑΣ. χθες σε καταστήματα της Κω για μαϊμού προιόντα

Συνεχίζονται οι έλεγχοι από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας και την Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος για την τήρηση της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας.

Ειδικότερα, κλιμάκιο αστυνομικών της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας πραγματοποίησε χθες (28 Αυγούστου 2017), το πρωί, ελέγχους σε επιχειρήσεις στο νησί της Κω, για την καταπολέμηση του παρεμπορίου και της διάθεσης απομιμητικών προϊόντων.

Από τους ελέγχους που διενεργήθηκαν σε (10) καταστήματα λιανικής πώλησης ειδών ένδυσης και υπόδησης, σε αποθήκη και (2) κατοικίες, διαπιστώθηκε να εργάζεται ένας υπάλληλος, πέραν του ωραρίου, κατά παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας, ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • (3.657) τεμάχια ειδών ένδυσης,
  • (1.497) ζευγάρια ειδών υπόδησης,
  • (1.293) τσάντες και πορτοφόλια,
  • (1.072) γυαλιά ηλίου και
  • (1.771) λοιπά αντικείμενα 

Επιπλέον, κλιμάκιο αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας σε συνεργασία με στελέχη της Υπηρεσίας Έρευνας και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων Θεσσαλονίκης και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης/ Περιφερειακό Κέντρο προστασίας φυτών και ποιοτικού ελέγχου Θεσσαλονίκης, διενήργησαν την 25 Αυγούστου 2017, ελέγχους σε (2) επιχειρήσεις σε Πέλλα και Ημαθία, που δραστηριοποιούνται στη χονδρική πώληση φρούτων και λαχανικών.

Στο πλαίσιο των ελέγχων, σε μία από τις επιχειρήσεις διαπιστώθηκαν (4) παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας, ενώ από τις συνεργαζόμενες Υπηρεσίες παρελήφθησαν οικονομικά στοιχεία των επιχειρήσεων και δείγματα των εμπορευμάτων προκειμένου να εξεταστεί η καταλληλότητά τους.

Επιπρόσθετα, την 27 Αυγούστου 2017 κλιμάκιο αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας πραγματοποίησε έλεγχο σε κέντρο διασκέδασης και στην επιχείρηση που εκμεταλλευόταν τον χώρο στάθμευσης του κέντρου, στη Θεσσαλονίκη.

Από τον έλεγχο, διαπιστώθηκε στη δεύτερη επιχείρηση η μη έκδοση (21) αποδείξεων παροχής υπηρεσιών, παράβαση για την οποία ενημερώθηκε η αρμόδια Δ.Ο.Υ., καθώς προβλέπεται η αναστολή λειτουργίας της επιχείρησης και να καταλαμβάνει επιπλέον χώρο χωρίς την απαιτούμενη από το νόμο άδεια.

Για τις ως άνω παραβάσεις ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Υπηρεσίες για την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις [email protected] & [email protected] της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.