Συλλήψεις αλλοδαπών με πλαστά έγγραφα από το Λιμενικό σε Πάτρα, Ηγουμενίτσα και Χίο

Στη σύλληψη τριών αλλοδαπών γυναικών, 26, 22 και 19 ετών αντίστοιχα, προέβησαν, απογευματινές ώρες σήμερα, τα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, προ απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου με προορισμό το λιμένα Ανκόνα Ιταλίας, διαπιστώθηκε ότι οι προαναφερόμενοι αλλοδαποί κατείχαν και επέδειξαν για τους ίδιους αλλά και το ανήλικο τέκνο της 19χρονης, πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα πλαστά έγγραφα.

Επίσης, στη σύλληψη τεσσάρων αλλοδαπών, 22, 24, 35 και 25 ετών αντίστοιχα, προέβησαν, απογευματινές ώρες σήμερα, τα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, προ απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου με προορισμό το λιμένα Ανκόνα Ιταλίας, διαπιστώθηκε ότι οι προαναφερόμενοι αλλοδαποί κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα πλαστά έγγραφα.

Στη σύλληψη δύο αλλοδαπών, 22 και 24 ετών αντίστοιχα, προέβησαν βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας. Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω σε ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από προσωπικό του Γραφείου Ασφαλείας της οικείας Λιμενικής Αρχής, κατείχαν και επέδειξαν ταξιδιωτικά έγγραφα άλλων προσώπων, με σκοπό να μεταβούν λάθρα στο εξωτερικό.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.

Επίσης, στη σύλληψη ενός 43χρονου αλλοδαπού, προέβησαν βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας. Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από προσωπικό του Γραφείου Ασφαλείας της οικείας Λιμενικής Αρχής, κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό να μεταβεί λάθρα στο εξωτερικό.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω έγγραφο.

Στη σύλληψη ενός 25χρονου αλλοδαπού, προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, τα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας. Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, προ απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου με προορισμό το λιμένα Βενετίας Ιταλίας, διαπιστώθηκε ότι ο προαναφερόμενος αλλοδαπός κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το πλαστό έγγραφο.
*****

Στη σύλληψη ενός 37χρονου αλλοδαπού, προέβησαν βραδινές ώρες χθες, τα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χίου.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας και Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της οικείας Λιμενικής Αρχής στη χερσαία ζώνη λιμένα Χίου κατά τον κατάπλου Ε/Γ – Ο/Γ πλοίου από λιμένα Μυτιλήνης, διαπιστώθηκε ότι ο ανωτέρω κατείχε και επέδειξε δελτίο αιτούντος διεθνούς προστασίας άλλου ατόμου, προκειμένου να ταξιδέψει για Πειραιά.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου.