Σύλληψη αλλοδαπών από το Λιμενικό για λαθραία τσιγάρα στη Θεσσαλονίκη

Δύο αλλοδαποί ηλικίας 36 και 27 ετών συνελήφθησαν, πρωινές ώρες σήμερα, από στελέχη του γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης, για παράβαση του Ν. 2960/01 «Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα».
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στον 36χρονο έξωθεν της οικίας του στην Θεσσαλονίκη και κατά τη διάρκεια φόρτωσης από τον ίδιο, μίας σακούλας και ενός σάκου χειρός, στον χώρο αποσκευών οχήματος ταξί, διαπιστώθηκε ότι περιείχαν τριακόσια ενενήντα (390) πακέτα τσιγάρων, καθώς και τριάντα πέντε (35) συσκευασίες καπνού, χωρίς να φέρουν την ένσημη ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης.
Επιπλέον, σε νομότυπη έρευνα που ακολούθησε στην οικία του 36χρονου, εντοπίστηκε και ο 27χρονος αλλοδαπός, καθώς και επιπλέον χίλια τριακόσια πενήντα έξι (1356) πακέτα τσιγάρων και εξήντα τρεις (63) συσκευασίες καπνού τα οποία κατείχαν από κοινού, χωρίς να φέρουν την ένσημη ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης.
Από τη Λιμενική Αρχή Θεσσαλονίκης που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν οι εν λόγω ποσότητες τσιγάρων και δύο κινητά τηλέφωνα.