Κάτοικοι Καλάμου τώρα: “Καιγόμαστε. Θα θρηνήσουμε θύματα…” (φωτογραφίες – βίντεο)

Πανικός επικρατεί αυτή την ώρα στο λιμάνι του Καλάμου, όπου έχουν κατέβει όλοι οι κάτοικοι του οικισμού “Άγιοι Απόστολοι”, αφού η φωτιά κατευθύνεται προς την θάλασσα.

Οι εικόνες που κατέγραψε το Policenews είναι χαρακτηριστικές της σοβαρότητας της κατάστασης που επικρατεί αυτή τη στιγμή στην περιοχή, με την πυρκαγιά να εκτείνεται σε 12 χιλιόμετρα και να κατακαίει ότι βρίσκει στο πέρασμά της.

Κάτοικοι Καλάμου τώρα: “Καιγόμαστε. Θα θρηνήσουμε θύματα…” φωνάζουν αυτή την ώρα κάτοικοι της περιοχής των Αγίων Αποστόλων που βλέπουν την φωτιά να κατεβαίνει προς την παραλία.

Δραματική έκκληση από τον δημοτικό σύμβουλο του δήμου Ωρωπού, Παναγιώτη Πέππα να σπεύσει στην πυρκαγιά του Καλάμου ο στρατός, προκειμένου να βοηθήσει στις προσπάθειες της Πυροσβεστικής αρχικά για τον έλεγχο της φωτιάς και εν συνεχεία για την κατάσβεση της.


“Ζητάμε να επέμβει και ο στρατός να μας βοηθήσει. Να φέρουν γεννήτριες. Θα θρηνήσουμε θύματα”, είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο δημοτικός σύμβουλος του Ωρωπού, Παναγιώτης Πέππας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την ώρα που έκανε δηλώσεις στον αέρα, κόπηκε το ρεύμα στο λιμάνι των Αγίων Αποστόλων, όπου βρίσκονται συγκεντρωμένοι οι περισσότεροι κάτοικοι και όπως περιέγραψε, εκτυλίχθηκαν στιγμές πανικού, ενώ παράλληλα ζήτησε εκ νέου να έρθουν γεννήτριες.

Δείτε τις εικόνες, όπως τις κατέγραψε το “Policenews” πριν λίγα λεπτά: