Συνελήφθη 28χρονος υπήκοος Βουλγαρίας για τηλεφωνικές απάτες με το πρόσχημα τροχαίου ατυχήματος

Συνελήφθη, απογευματινές ώρες της 2-8-2017 στο Κουκάκι, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Νέου Κόσμου, 28χρονος υπήκοος Βουλγαρίας για απάτες με το πρόσχημα τροχαίου ατυχήματος. Επιπλέον αναζητείται μία συνεργός του.

Ειδικότερα ο δράστης, προ της συλλήψεώς του, επιχείρησε να εξαπατήσει μία πολίτη όταν της τηλεφώνησε και προσποιούμενος τον αστυνομικό, την ενημέρωσε ότι η αδελφή της ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα με θανάσιμο τραυματισμό παιδιού. Προς ενίσχυση των ισχυρισμών του, η συνεργός του συνομίλησε με την παθούσα, προσποιούμενη την αδελφή της.

Στη συνέχεια, ο 28χρονος της πρότεινε να τοποθετήσει σε σακούλα και σε κοντινό σημείο από την οικία της, το χρηματικό ποσό των -4.500-, προκειμένου να τακτοποιηθεί η υπόθεση και να αφεθεί η αδελφή της ελεύθερη.

Το θύμα, αντιλήφθηκε την επικείμενη σε βάρος της απάτη και ενημέρωσε την Αστυνομία, όπου αστυνομικοί της ανωτέρω υπηρεσίας έσπευσαν άμεσα και εντόπισαν τον δράστη στο υπό ένδειξη σημείο.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δράστες με την ίδια μεθοδολογία διέπρατταν συστηματικά απάτες σε βάρος πολιτών ενώ μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιασθεί τέσσερις (4) παρόμοιες περιπτώσεις στον Νέο Κόσμο.

Ο συλληφθείς, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.