Αυτοί είναι οι δυο απατεώνες που πουλούσαν μισοτιμής αυτοκίνητα μέσω διαδικτύου (φωτογραφίες)

Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σερρών, η οποία επικυρώθηκε από την Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης, τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες δύο ημεδαπών, που κατηγορούνται για το αδίκημα της απάτης από κοινού κατ’ εξακολούθηση, τετελεσμένη και σε απόπειρα, με το συνολικό όφελος ή τη συνολική ζημία να υπερβαίνει το ποσό των 30.000 ευρώ.

Τα δελτία τύπου της Αστυνομίας για τη δράση τους:

Συνελήφθη 27χρονος από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών για απάτη

Με τον 49χρονο πατέρα του κατάφεραν και εξαπάτησαν 35χρονο στις Σέρρες. Με πλαστό τραπεζικό έμβασμα έπεισαν τον 35χρονο και απέσπασαν όχημα που πουλούσε μέσω διαδικτυακής αγγελίας αντί του ποσού των 17.000 ευρώ. Στη συνέχεια επιχείρησαν να πουλήσουν το αυτοκίνητο μέσω διαδικτυακής αγγελίας αντί του ποσού των 10.000 ευρώ.

Η άμεση κινητοποίηση και οι συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, είχαν ως αποτέλεσμα να συλληφθεί χθες (20-7-2017) το απόγευμα σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, 27χρονος ημεδαπός, για απάτη σε βάρος 35χρονου.

Στη δικογραφία που σχηματίσθηκε περιλαμβάνεται και ο 49χρονος πατέρας του, ο οποίος αναζητείται να συλληφθεί εντός των ορίων του αυτοφώρου.

Ειδικότερα, ο 35χρονος κατήγγειλε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Σερρών ότι τα παραπάνω άτομα τον εξαπάτησαν στέλνοντας του πλαστό τραπεζικό έμβασμα για την αγορά αυτοκινήτου, που πουλούσε μέσω διαδικτυακής αγγελίας αντί των 17.000 ευρώ.

Το αυτοκίνητο το παρέλαβε ο 49χρονος μετά από συνάντηση που έγινε προχθές (19-7-2017) στην πόλη των Σερρών. Στη συνέχεια με σκοπό να πουλήσουν εκ νέου το αυτοκίνητο και να αποκομίσουν παράνομο οικονομικό όφελος, ανήρτησαν σχετική διαδικτυακή αγγελία με τιμή πώλησης τις 10.000 ευρώ.

Οι αστυνομικοί κινητοποιήθηκαν άμεσα και παρουσιαζόμενοι ως υποψήφιοι αγοραστές, συνάντησαν τον 27χρονο χθες (20-7-2017) το απόγευμα σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, όπου παρουσιάστηκε ως υποτιθέμενος ιδιοκτήτης του οχήματος και συνελήφθη, ενώ το όχημα κατασχέθηκε και αποδόθηκε στο νόμιμο ιδιοκτήτη του.

Σε κοντινή απόσταση ανέμενε εντός οχήματος ο 49χρονος, εποπτεύοντας τον χώρο και αντιλαμβανόμενος την παρουσία των αστυνομικών, προσπάθησε ανεπιτυχώς με το όχημα του να εμβολίσει τους αστυνομικούς, ενώ στη συνέχεια αναπτύσσοντας ταχύτητα διέφυγε και αναζητείται να συλληφθεί εντός των ορίων του αυτοφώρου.

Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.

Εξιχνιάστηκαν ακόμα 10 περιπτώσεις απάτης και απόπειρας απάτης σε βάρος ιδιοκτητών οχημάτων και υποψήφιων αγοραστών

Ταυτοποίηθηκαν δύο άτομα ο ένας από τους οποίους είχε συλληφθεί επ’ αυτοφώρω την 20-7-2017. Εμφανίζονταν ως αγοραστές και με πλαστά τραπεζικά εμβάσματα αποσπούσαν οχήματα που πωλούνταν μέσω διαδικτυακής αγγελίας. Στη συνέχεια προσπαθούσαν να πουλήσουν άμεσα τα οχήματα σε δελεαστικές τιμές μέσω διαδικτυακής αγγελίας. Η συνολική αξία των οχημάτων που απέσπασαν εκτιμάται ότι ξεπερνά τις 60.000 ευρώ

Εξιχνιάστηκαν και άλλες περιπτώσεις απάτης και απόπειρας απάτης σε βάρος ιδιοκτητών οχημάτων και υποψήφιων αγοραστών, μετά από αναλυτική έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών που ακολούθησε από σύλληψη 27χρονου ημεδαπού και τον σχηματισμό δικογραφίας σε βάρος του 49χρονου πατέρα του, για εξαπάτηση ιδιοκτήτη οχήματος.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την συνεχιζόμενη έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, σε συνεργασία με αστυνομικούς Τμημάτων Ασφαλείας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, του Αστυνομικού Τμήματος Επανομής και του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς, οι προαναφερόμενοι ενέχονται σε επιπλέον 10 περιπτώσεις απάτης και απόπειρας απάτης.

Συγκεκριμένα κατά τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο του 2017, σε περιοχές της Θεσσαλονίκης, εμφανίστηκαν ως αγοραστές οχημάτων που οι ιδιοκτήτες τους είχαν αναρτήσει αγγελία πώλησης στο διαδίκτυο και με πλαστά τραπεζικά εμβάσματα απέσπασαν συνολικά 6 οχήματα, ενώ αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν ακόμη ένα όχημα από περιοχή του Κιλκίς.

Στη συνέχεια προσπαθούσαν να πουλήσουν άμεσα τα οχήματα που αφαιρούσαν σε μικρότερες τιμές, αναρτώντας σχετικές διαδικτυακές αγγελίες πώλησης, με σκοπό να αποκομίσουν παράνομο οικονομικό όφελος.

Με τον παραπάνω τρόπο, κατάφεραν και απέσπασαν συνολικά το χρηματικό ποσό των 14.700 ευρώ για την πώληση 2 αυτοκινήτων που αφαίρεσαν με πλαστά εμβάσματα, ενώ προσπάθησαν να πουλήσουν ακόμα ένα αυτοκίνητο αντί του ποσού των 10.500 ευρώ, χωρίς τελικά να πραγματοποιηθεί η συναλλαγή.

Η συνολική αξία των οχημάτων που απέσπασαν εκτιμάται ότι ξεπερνά τις 60.000 ευρώ, ενώ τρία από τα οχήματα που αφαίρεσαν εντοπίσθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Η δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.

Πρόκειται για τους:

Α) ΓΙΟΥΣΟΥΦΙΔΗ Ιωάννη του Φωτίου Σαμπάνη και της Μαρίας Γιουσουφίδου, γεννηθέντα στην Αθήνα το έτος 1990.

Β) ΣΑΜΠΑΝΗ Φώτιο του Νικηφόρου και της Σοφίας, γεννηθέντα στις Σέρρες το έτος 1968.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας έως την 31-8-2017, σύμφωνα με τη σχετική εισαγγελική διάταξη, αποσκοπεί στον εντοπισμό και άλλων τυχόν περιπτώσεων απάτης που τελέσθηκαν από τα παραπάνω άτομα, στην αποτροπή τέλεσης νέων, αλλά και στην εν γένει προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 23210-90805 και 23210-20140 της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών και στον τηλεφωνικό αριθμό 23210-90800 της Διεύθυνσης Αστυνομίας Σερρών, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.