Αυτοί είναι οι «επιστήμονες» κλέφτες πολυτελών οχημάτων επωνύμων – Δείτε πως δρούσαν (φωτογραφίες)

28/07/2017 20:22

Κλέφτες με «μεταπτυχιακό» στο εξωτερικό, επιστημονική κατάρτιση και εξοπλισμό, και με «ειδίκευση» στα πολυτελή αυτοκίνητα των επωνύμων, ήταν τα μέλη οργανωμένης συμμορίας, που εξαρθρώθηκε μετά από πολύμηνες έρευνες του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής.

Μετά από συντονισμένη επιχείρηση συνελήφθησαν προχθές σε περιοχές του κέντρου Αθηνών και της Δυτικής Αττικής, εννέα μέλη της σπείρας και συγκεκριμένα οκτώ Έλληνες, ηλικίας από 28 έως 30 ετών και ένας 36χρονος Αλβανός όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Όπως ανακοίνωσαν σήμερα ο αναπληρωτής διευθυντής της Ασφάλειας Αττικής, ταξίαρχος Γιώργος Καστάνης και ο εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ, Θόδωρος Χρονόπουλος, οι δράστες έκλεβαν κυρίως αυτοκίνητα μάρκας «Range Rover» και BMW σειράς «X», ιδιοκτησίας στην πλειοψηφία τους επωνύμων οικονομικών παραγόντων, (εφοπλιστών, επιχειρηματιών, κ.λ.π.), που ήταν σταθμευμένα σε εξωτερικούς χώρους, ή σε ανοιχτά γκαράζ και πυλωτές.

astaydauj1astaydauj5

Το χαρακτηριστικό της συγκεκριμένης σπείρας, ήταν ότι τα μέλη της είχαν προμηθευτεί από το εξωτερικό τεχνικό εξοπλισμό, (laptops), με ειδικό λογισμικό και προγράμματα, τον οποίο συνέδεαν με τον «εγκέφαλο» των αυτοκινήτων και εξουδετέρωναν τα συστήματα ασφαλείας. Ο εξοπλισμός αυτός, σύμφωνα με την Αστυνομία, στοιχίζει περίπου 2.500 ευρώ και δεν υπάρχει στην Ελλάδα.

Το μόνο που μπορεί να τους καθυστερούσε ήταν η αφαίρεση των συστημάτων γεωγραφικού εντοπισμού, (GPS), σε όσα αυτοκίνητα είχαν από την κατασκευή τους, γι’ αυτό, όταν έκλεβαν ένα όχημα το άφηναν για 3- 4 μέρες σε κάποιο σημείο, σκεπασμένοι με κουκούλα και αν ο ιδιοκτήτης δεν εμφανιζόταν, που σήμαινε ότι δεν υπήρχε GPS, το έπαιρναν και το μετέφεραν σε έναν από τα δύο γκαράζ που διέθεταν, στην περιοχή των Πατησίων.

astaydauj7

astaydauj6

Εκεί, οι μηχανικοί της σπείρας «χτυπούσαν» τους αριθμούς πλαισίου και τα αυτοκίνητα πωλούνταν με άλλα πλαστά έγγραφα, ή τα διέλυαν και τα διέθεταν ως ανταλλακτικά. Οι δράστες, εκτός των άλλων εισήγαγαν αυτοκίνητα από το εξωτερικό, προκειμένου να χρησιμοποιήσουν τα έγγραφα τους. Κάποια από τα αυτοκίνητα, μέσω δικτύου γνωριμιών, τα επέστρεφαν στους ιδιοκτήτες τους εισπράττοντας λύτρα, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις που ο μεσολαβητής… έχαιρε της εμπιστοσύνης των δραστών έδειχναν «μεγαλοκαρδία» και τα επέστρεφαν δωρεάν. Με τον τρόπο αυτό πήρε πίσω το αυτοκίνητο του ο αδελφός πολύ γνωστού επιχειρηματία.

astaydauj8

Στα γκαράζ της σπείρας βρέθηκαν από την Αστυνομία 12 αυτοκίνητα κλεμμένα, 10 μοτοσικλέτες και ένα τζετ σκι. Όλα τα αυτοκίνητα ανήκαν σε άτομα με μεγάλη οικονομική επιφάνεια, μεταξύ των οποίων και ένας εφοπλιστής, ενώ τα περισσότερα είχαν κλαπεί από τα Νότια προάστια και δύο από την Κηφισιά. Επίσης, κατασχέθηκε ο εξοπλισμός των δραστών, πινακίδες κυκλοφορίας, εργαλεία, κλειδιά και χρήματα, καθώς μικροποσότητες κάνναβης και κοκαΐνης.

astaydauj4astaydauj3

astaydauj9astaydauj10

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλοι οι κατηγορούμενοι έχουν συλληφθεί και στο παρελθόν για κλοπές αυτοκινήτων, αλλά για μεμονωμένες περιπτώσεις, γι’ αυτό εξέτιαν μικρές ποινές και μόλις έβγαιναν από τις φυλακές συνέχιζαν τη δράση τους. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα και παραπέμφθηκαν σε τακτική ανάκριση, ενώ η έρευνα συνεχίζεται για να εξακριβωθεί το εύρος της δραστηριότητας τους.

Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες εννέα (9) ατόμων, μελών εγκληματικής ομάδας, που εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων κατά  Ζωής και Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Τα μέλη της εν λόγω σπείρας, διέπρατταν μεθοδικά και οργανωμένα κλοπές πολυτελών αυτοκινήτων.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τους:

1. ΚΡΕΜΜΥΔΑ Δημήτριο του Μενελάου και της Ελένης, γεννηθείς στις 3-6-1988 στα Νέα Λιόσια

2. ΣΤΑΜΑΤΗ Αθανάσιο του Άγγελου και της Ιωάννας γεννηθείς στις 5-11-1987 στα Νέα Λιόσια

3. ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟ Θεόδωρο του Δημητρίου και της Βασιλικής, γεννηθείς στις 8-11-1990 στην Καλαμάτα

4. ΣΑΜΑΡΤΖΗ Στυλιανό του Ιωάννη και της Σοφίας, γεννηθείς στις 21-8-1989 στο Μαρούσι

5. ΚΛΗΤΗΡΙΝΟ Γεώργιο του Φιλίππου και της Φωτεινής, γεννηθείς στις 25-10-1988 στην Αμαλιάδα Ηλείας

6. ΚΡΕΜΜΥΔΑ Αλέξανδρο του Μενελάου και της Ελένης, γεννηθείς στις 28-5-1989 στα Νέα Λιόσια

7. ΤΑΣΣΗ Κωνσταντίνο του Μιχαήλ και της Παρασκευής, γεννηθείς στις 21-6-1989 στο Μαρούσι

8. ΚΡΑΛΛΗ Βασίλειο του Γεωργίου και της Αλεξάνδρας, γεννηθείς στις 3-11-1989 στην Αθήνα

9. (επ.) BUSHKA ή ΜΠΟΥΣΚΑ (ον.) JULIAN ή Ιουλιάν του NIKOLAOS και της LINTA , γεννηθείς στις 23-8-1981 στην Αλβανία

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση χρονικής διάρκειας έξι (6) μηνών, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου από την εγκληματική τους δράση, στη διευκόλυνση διερεύνησης της επίδοσης – συμμετοχής τους και σε άλλες ομοειδούς βαρύτητας αξιόποινες πράξεις σε βάρος και άλλων θυμάτων και της ευχερέστερης ικανοποίησης της ποινικής αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό ομοειδών αδικημάτων.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6476541, 210-6476606 του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Εγγραφή στις αναθεωρήσεις και τα σχόλια του άρθρου
( 0 Εγγεγραμμένοι )
X

Εγγραφή στις αναθεωρήσεις και τα σχόλια του άρθρου

E-mail : *