Η ιστορία ενός σήματος του IPA Λάρισας που κατέληξε στους διασώστες του Ολύμπου

Η ιστορία ενός σήματος του IPA Λάρισας που κατέληξε στους διασώστες του Ολύμπου.

Σήμερα 24 Ιουλίου 2017 συνάντησα  τυχαία τον αγαπητό φίλο, εξαιρετικό Αξιωματικό και Πρόεδρο του IPA Λάρισας, Αχιλλέα Καλαμπούκα και ως πρώην Πρόεδρος μου έκανε την τιμή και την χαρά να μου χαρίσει ένα σήμα.
Σκεφτόμουν αν θα το κρεμάσω στο σπίτι μου ή στο γραφείο.

Το έβαλα στο πορτμπαγκάζ και συνέχισα την καθημερινή μου δραστηριότητα με μια ανάβαση στον Όλυμπο από το πέρασμα στα Πριόνια.
Εκεί συνάντησα τους παλιούς φίλους και εθελοντές διασώστες της ΕΟΔ που προστρέχουν ως καλοί Σαμαρείτες να απεγκλωβίσουν ορειβάτες. Μεταξύ αυτών τον Δημήτρη Κυρίτση με τον γιο του Νίκο, που έχουν τάξει τους εαυτούς τους εδώ και χρόνια ανελλιπώς χειμώνα- καλοκαίρι στη δασική θέση Πριόνια στα 1100 μέτρα, στέκοντας ως φύλακες του βουνού στο τερματικό χώρο στάθμευσης όπου μπορείς να προσεγγίσεις με αυτοκίνητο.
Στο τραπέζι μας σήμερα ήταν και ο Νεκτάριος, που μας αφηγούνταν την συμμετοχή του στη διάσωση του ορειβάτη στον Μύτικα και το μικρό θαύμα του βουνού που τον προστάτευσε με το στεφάνι του για 4 ημέρες από τους θυελλώδεις ανέμους, το χαλάζι και το χιόνι.
Αποχώρησε ο Νεκτάριος. Χαιρετηθήκαμε και σταθήκαμε με τον Ευριπίδη οδηγό των μουλαριών τροφοδοσίας των καταφυγίων να μου προτείνει μία ανάβαση.
Τί πιο όμορφο τελικά το σήμα της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών να πρέπει να κοσμήσει έναν χώρο όπου ενώνονται οι κουλτούρες απο όλες τις φυλές του κόσμου με ένα κοινό σημείο, τον  σεβασμό στο βουνό και στην φύση.
Στον Όλυμπο, εδώ που ξαποσταίνουν οι ταξιδιώτες να πιουν το δροσερό νερό του, εδώ που αγίασε ο Άγιος Διονύσιος ο εν Ολύμπω.
Φίλε Δημήτρη Κυρίτση σε ευχαριστώ που μου έδωσες το χιτώνιο της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης και σου εύχομαι να εισαι γερός και να βοηθάς  πάντα με την ανιδιοτέλεια, το χαμόγελο και το φιλότιμο που σε διακρίνει.

Πριόνια Ολύμπου
24.07.2017
Μιχάλης Αβέλλας
Πρώην Πρόεδρος Διοικούσας Επιτροπής Τοπικής Διοίκησης ΙΡΑ Λάρισας – Αστυνομικός