Τραγικός επίλογος – Νεκρός ο 38χρονος αστυνομικός Αντώνης Δημοτάκης

Η σορός ενός άνδρα εντοπίστηκε από διερχόμενο το μεσημέρι της Κυριακής, στην περιοχή Κυρά Ελένη της Καισαριανής. Στο σημείο έφτασε άμεσα κλιμάκιο της Αστυνομίας καθώς και ιατροδικαστής προκειμένου να εξετάσει τη σορό η οποία βρισκόταν σε προχωρημένη αποσύνθεση.

Δίπλα στη σορό, σύμφωνα με την Αστυνομία, βρέθηκε και ένα πιστόλι, το οποίο -πληροφορίες αναφέρουν ότι- έφερε τον αριθμό του όπλου που είχε δοθεί από την υπηρεσία του στον αστυνομικό Αντώνη Δημοτάκη, ο οποίος αγνοείτο από τον περασμένο Απρίλιο.

Όπως αναφέρει το anikolouli.gr, συγγενείς φέρεται να αναγνώρισαν τα ρούχα παρά το γεγονός ότι αυτά είχαν αλλοιωθεί από τις συνθήκες που επικρατούσαν ενώ ελήφθη δείγμα DNA από τη μητέρα του άτυχου αστυνομικού για την πλήρη επιβεβαίωση της ταυτότητάς του.

Τι αναφέρει ο ιατροδικαστής

Από την αυτοψία και την νεκροψία που διηνήργησε ο ιατροδικαστής, προσθέτει το anikolouli.gr, προκύπτει ότι η σορός έφερε ένα μεγάλο τραύμα εξόδου στο πάνω μέρος του κρανίου γεγονός που δικαιολογεί βολή εξ επαφής από το στόμα με φορά προς τα πάνω. Σήμερα αναμένεται να γίνει η νεκροτομή που θα δώσει και επιπλέον απαντήσεις στα ερωτήματα που υπάρχουν.

Οι έρευνες είχαν επικεντρωθεί από την αρχή στη δασική περιοχή του Υμηττού όπου ο αστυνομικός συνήθιζε να αθλείται.

Τελευταία, η μαρτυρία ενός οδηγού ταξί στην Αστυνομία έστρεψε το ενδιαφέρον των ερευνητών στην περιοχή της Γλυφάδας και της Βούλας. Εκεί ο ταξιτζής είχε αφήσει έναν άνδρα που έμοιαζε στον αστυνομικό και είχε παραλάβει από την περιοχή της Καισαριανής.

Το μυστικό της εξαφάνισης του άτυχου Αντώνη Δημοτάκη έκρυβε τελικά ο Υμηττός. Το σημείο που βρέθηκε ήταν προσβάσιμο μόνο σε ορειβάτες, ένας εκ των οποίων τον εντόπισε περίπου τρεις μήνες μετά.

Το χρονικό των ερευνών

Το τελευταίο άτομο που τον είδε είναι ο αδελφός του, που τον είχε επισκεφθεί στο σπίτι του στην Καισαριανή όπου έμενε μόνος του.

Την επόμενη μέρα, έπρεπε να παρουσιαστεί στη νέα του υπηρεσία, στην Άμεση Δράση, αλλά δεν εμφανίστηκε. Οι φίλοι του ανησύχησαν και σήμανε συναγερμός. Στο σπίτι του βρέθηκαν το κινητό του, τα κλειδιά του, ταυτότητα και πορτοφόλι. Η εξώπορτα, ενώ συνήθιζε να την κλειδώνει, βρέθηκε κλειστή αλλά ξεκλείδωτη.

Η αδελφή του Κατερίνα Δημοτάκη βρέθηκε στο στούντιο της εκπομπής «Φως στο Τούνελ» και απηύθυνε έκκληση σε όποιον γνωρίζει κάτι για την τύχη του να επικοινωνήσει με την εκπομπή ή με τις Αρχές.

Έγιναν εξονυχιστικές έρευνες με ελικόπτερο, ομάδες της ΕΜΑΚ και ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά στην περιοχή του Υμηττού, όπου συνήθιζε να αθλείται αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Παράλληλα εξετάστηκε και το υλικό από κάμερες ασφαλείας γειτονικών σπιτιών που οικειοθελώς έδωσαν οι ιδιοκτήτες, αλλά δεν έδειξαν κάτι. Ο αγνοούμενος υπηρετούσε τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια στην ΥΜΕΤ (Υποδιεύθυνση Μέτρων Τάξης).