Συνελήφθη 35χρονος διαρρήκτης οχημάτων στον Αρχάγγελο Ρόδου

Συνελήφθη προχθές (01.07.2017) το απόγευμα σε παραλιακή περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Αρχαγγέλου Ρόδου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αρχαγγέλου, ένας 35χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη διακεκριμένων κλοπών κατ’ επάγγελμα, κατ’ εξακολούθηση και κατ’ συνήθεια.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης σχετικών καταγγελιών, αστυνομικοί που ενεργούσαν βάση συγκεκριμένου επιχειρησιακού σχεδιασμού κατάφεραν να εντοπίσουν τον κατηγορούμενο τη στιγμή που πραγματοποιούσε διαρρήξεις αυτοκίνητών και να βάλουν τέλος στην εγκληματική του δράση.

Όπως διακριβώθηκε, ο δράστης κατά τον τελευταίο μήνα (Ιούνιο 2017) προσέγγιζε χώρους στάθμευσης οχημάτων κοντά σε παραλίες και αξιοθέατα της ευρύτερης περιοχής του Αρχαγγέλου και επιδιδόταν συστηματικά στην παραβίαση αυτοκινήτων, αφαιρώντας από το εσωτερικό τους χρήματα και αντικείμενα.

Από τη μέχρι σήμερα αστυνομική έρευνα έχουν εξιχνιαστεί επτά διαρρήξεις αυτοκινήτων και επιπρόσθετα εντοπίσθηκε το σημείο «καβάντζα» που χρησιμοποιούσε ο 35χρονος για τη διαλογή της λείας του.

Βρέθηκαν και καταχέσθηκαν το χρηματικό ποσό των 975 ευρώ, καθώς και το μεγαλύτερο μέρος των αφαιρεθέντων αντικειμένων (γυαλιά ηλίου, προσωπικά έγγραφα, τραπεζικές κάρτες, ηλεκτρονικές συσκευές, κ.α.).

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου.

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Νοτίου Αιγαίου στο πλαίσιο του προληπτικού και κοινωνικού της ρόλου υπενθυμίζει στους πολίτες χρήσιμες συμβουλές για την προστασία του οχήματος τους από διάρρηξη ή κλοπή:

  • Να έχετε πάντα τις πόρτες και το πορτπαγκάζ του αυτοκινήτου σας, κλειδωµένα όταν οδηγείτε στην πόλη.
  • Μην αφήνετε ποτέ το όχηµα µε αναµµένη τη µηχανή και το κλειδί στην υποδοχή του, ακόµα και αν βγαίνετε για µερικά δευτερόλεπτα από αυτό. Πάντοτε να παίρνετε το κλειδί µαζί σας.
  • Να κλειδώνετε πάντα τις πόρτες, να κλείνετε τα παράθυρα και να ενεργοποιείτε το συναγερµό όταν σταθµεύετε το αυτοκίνητο.
  • Μην αφήνετε κανενός είδους αντικείµενα, χρήµατα, πορτοφόλι, κινητά τηλέφωνα, γυαλιά ηλίου, τσάντες και τιµαλφή µέσα στο αυτοκίνητο.
  • Να αφαιρείτε την πρόσοψη του ραδιοφώνου και κάθε τι πολύτιµο όταν βγαίνετε από το αυτοκίνητό σας.
  • Μην φυλάτε τα εφεδρικά κλειδιά του οχήµατος µέσα σ’ αυτό, αλλά σε άλλο, ασφαλέστερο µέρος.
  • Αν παρκάρετε το αυτοκίνητο ή το δίκυκλό σας σε χώρο στάθµευσης (parking), να παίρνετε µαζί σας τα κλειδιά του. Μην αφήνετε στο όχηµα στοιχεία που δηλωτικά της ταυτότητάς σας.
  • Να αποφεύγετε να σταθµεύετε το όχηµά σας σε ερηµικά μέρη.
  • Σε περίπτωση που διαπιστώσετε ότι το όχημα σας έχει παραβιαστεί καταγγείλετε το γεγονός στην Αστυνομία.

Περισσότερες χρήσιμες συμβουλές έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας Ελληνικής Αστυνομίας www.hellenicpolice.gr / Οδηγός του Πολίτη.