Εξιχνιάστηκαν δεκαέξι περιπτώσεις απάτης, καθώς και πέντε κλοπές στη Μεσσηνία

Εξιχνιάστηκαν, μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, δεκαέξι (16) περιπτώσεις πλαστογραφίας, απάτης και αποπειρών απάτης, καθώς και πέντε (5) περιπτώσεις κλοπών, στην Καλαμάτα και σε τοπικές κοινότητες των Δήμων Καλαμάτας και Μεσσήνης Μεσσηνίας.

Για τις υποθέσεις αυτές, κατηγορούνται τέσσερις (4) ημεδαποί, ένας (1) 42χρονος άντρας, καθώς και τρεις (3) γυναίκες ηλικίας 20,18 ετών και ανήλικη, αντίστοιχα.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα –κατά περίπτωση- αδικήματα της πλαστογραφίας, της απάτης και της διάπραξης διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης, που διεξήχθη από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, προέκυψε ότι οι όλοι ανωτέρω, ενεργώντας με συγκεκριμένη μεθοδολογία, εξαπατούσαν άτομα- υπαλλήλους καταστημάτων κινητής τηλεφωνίας, παραθέτοντας τους ψευδή στοιχεία ως αληθή.

Πιο συγκεκριμένα κατέθεταν πλαστά έγγραφα, με σκοπό να παραλάβουν συσκευές κινητών τηλεφώνων, τις οποίες στη συνέχεια πωλούσαν, αποκομίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα προέκυψε ότι οι ανωτέρω, με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, κατά το χρονικό διάστημα από την 5.12.2016 έως και την 23.2.2017, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, είχαν διαπράξει συνολικά δώδεκα (12) περιπτώσεις απατών και τέσσερις (4) περιπτώσεις αποπειρών απάτης, σε καταστήματα κινητής τηλεφωνίας, από όπου παρέλαβαν συνολικά δεκατρείς (13) συσκευές κινητών τηλεφώνων.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι ο 42χρονος, κατά το χρονικό διάστημα από την 9.3.2017 έως και την 3.4.2017, σε τοπικές κοινότητες των Δήμων Καλαμάτας και Μεσσήνης Μεσσηνίας, διέπραξε συνολικά πέντε (5) περιπτώσεις κλοπών σε Ιερούς Ναούς και σε επιχείρηση που βρισκόταν εκτός λειτουργίας, από όπου αφαίρεσε συνολικά χρήματα και μεταλλικά αντικείμενα.

Σε έρευνα που έγινε στην οικία των ανωτέρω, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν δύο (2) κινητά τηλέφωνα, κάρτες sim, συσκευασίες σύνδεσης εταιριών κινητής τηλεφωνίας και πλαστά έγγραφα.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας.

Η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.