Συνελήφθησαν τις τελευταίες ημέρες 10 άτομα σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης και καταδικαστικές αποφάσεις

Συνελήφθησαν, τις τελευταίες ημέρες σε διάφορες περιοχές της Αττικής, δέκα (10) άτομα, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης και καταδικαστικές αποφάσεις. Συγκεκριμένα:

  1. Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης έρευνας, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιανατολικής Αττικής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, μετά την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της οποίας διέπρατταν ένοπλες ληστείες και διαρρήξεις σε πολυτελείς οικίες σε διάφορες περιοχές της Αττικής, συνελήφθη την 27-6-2017 στην Αθήνα με ένταλμα και έτερο μέλος της οργάνωσης. Πρόκειται για 38χρονο υπήκοο Αλβανίας, ο οποίος είχε κυρίως το ρόλο του “τσιλιαδόρου”, παραμένοντας εξωτερικά της υποψήφιας προς διάρρηξη οικίας, επιτηρώντας το χώρο, ενώ κατά τη διάπραξη των ληστειών ήταν εκείνος που επιτηρούσε τα θύματα και έφερε μαζί του πολεμικό τυφέκιο “KALASHNIKOV”.
  2. Την 28-6-2017 συνελήφθη στην Αθήνα, από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ένας 33χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για ληστεία κατά συναυτουργία. Συγκεκριμένα, ο συλληφθείς μαζί με τους συνεργούς του, απογευματινές ώρες της 10-5-2014 επιβαίνοντας σε κλεμμένο αυτοκίνητο έφραξαν την εμπρόσθια κίνηση και ακινητοποίησαν όχημα εταιρείας διανομής τσιγάρων στην περιοχή της Καισαριανής. Στη συνέχεια εξανάγκασαν, με την απειλή όπλου, τον οδηγό να τους παραδώσει τα κλειδιά του οχήματος και ακολούθως αφαίρεσαν δύο (2) τσάντες με μεγάλο χρηματικό ποσό, που αποτελούσε τις εισπράξεις της εταιρείας.
  3. Την 29-6-2017  συνελήφθη στο Ζεφύρι, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ζεφυρίου και της Ο.Π.Κ.Ε., ένας 42χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση, με την οποία είχε καταδικασθεί σε κάθειρξη 19 ετών και 2 μηνών για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ληστεία και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.
  4. Την 27-6-2017 συνελήφθη στο κέντρο της Αθήνας, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης, 27χρονος υπήκοος Γεωργίας, ο οποίος όπως προέκυψε από την έρευνα του Τ.Α. Ομονοίας τυγχάνει δραπέτης του Καταστήματος Κράτησης Δομοκού, στο οποίο δεν επέστρεψε όπως όφειλε την 2-1-2017, μετά από την τακτική άδεια που είχε λάβει.
  5. Την 28-6-2017 συνελήφθη στου Ζωγράφου, από αστυνομικούς της Τμήματος Ασφαλείας Ζωγράφου, 31χρονη υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος της οποίας εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για διακεκριμένη κλοπή. Συγκεκριμένα η ανωτέρω, εργαζόμενη ως οικιακή βοηθός σε διαμέρισμα ηλικιωμένης στου Ζωγράφου, αφαίρεσε μεγάλο χρηματικό ποσό.
  6. Την 29-6-2017  συνελήφθη στην Ελευσίνα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής σε συνεργασία με το Τ.Α. Ασπροπύργου, ένας 23χρονος ημεδαπός, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών. Επιπροσθέτως σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης, για παράβαση του Νόμου περί ναρκωτικών (αγορά, κατοχή, διακίνηση, εισαγωγή σε αστυνομικό κρατητήριο).
  7. Την 26-6-2017 συνελήφθη στην Αθήνα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Μοσχάτου, 62χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν δύο (2) καταδικαστικές αποφάσεις με συνολική ποινή φυλάκισης δέκα (10) έτη για φοροδιαφυγή.
  8. Την 28-6-2017  συνελήφθη στο Ζεφύρι, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ζεφυρίου, ένας 23χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης, για παράβαση του Νόμου περί ναρκωτικών.
  9. Την 26-6-2017  συνελήφθη στη Φυλή, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ζεφυρίου, 26χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν ένταλμα σύλληψης και ένταλμα βίαιης προσαγωγής για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.
  10. Την 26-6-2017  συνελήφθη στη Φυλή, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ζεφυρίου, 40χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση με ποινή κάθειρξης 8 ετών, για παράβαση του Νόμου περί ναρκωτικών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.