ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ: Τρισάγιο στη μνήμη του Ταξίαρχου Γεωργίου Βασιλάκη

24/06/2017 14:06

Τρισάγιο στη μνήμη του Ταξίαρχου Γεωργίου Βασιλάκη τελέστηκε σήμερα το πρωί, 24 Ιουνίου 2017, στον 7ο όροφο του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, που φέρει και το όνομά του (όροφος Γεωργίου Βασιλάκη).

Στην τελετή παραβρέθηκαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, Δημήτρης Αναγνωστάκης, o Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών, Τζανέτος Φιλιππάκος και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας.

Παραβρέθηκαν, επίσης, ο Υπαρχηγός του Σώματος, Αντιστράτηγος Αριστείδης Ανδρικόπουλος, ο Προϊστάμενος του Επιτελείου, Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης, η Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων, Αντιστράτηγος Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδας, Αντιστράτηγος Αντώνιος Μπάκας, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδας, Αντιστράτηγος Χρήστος Δραγατάκης, Προϊστάμενοι των Κλάδων και Διευθυντές των Διευθύνσεων του Αρχηγείου καθώς και αστυνομικό προσωπικό.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, κατά την ολοκλήρωση της εκδήλωσης δήλωσε:

«O Γιώργος Βασιλάκης, άλλος ένας αστυνομικός που έπεσε στη διάρκεια του καθήκοντος.

Η τρομοκρατία είτε από ποινικούς είτε από τάχα πολιτικούς λόγους είναι απαράδεκτη και κατακριτέα σε συνθήκες Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας.

Οφείλουμε όλοι να αντιμετωπίσουμε τους δράστες τέτοιων πράξεων και οφείλουμε να εργαζόμαστε για αυτό. Και οι αστυνομικοί το πληρώνουν αυτό με τον ιδρώτα και το αίμα τους, δυστυχώς μερικές φορές, όπως και στη περίπτωση του Γιώργου Βασιλάκη.

Να είναι αιωνία η μνήμη του».

Ο αείμνηστος Γεώργιος Βασιλάκης έχασε τη ζωή του στις 24 Ιουνίου 2010 από αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό, που είχε τοποθετηθεί σε φάκελο αλληλογραφίας και εξερράγη στο γραφείο του.

Εγγραφή στις αναθεωρήσεις και τα σχόλια του άρθρου
( 0 Εγγεγραμμένοι )
X

Εγγραφή στις αναθεωρήσεις και τα σχόλια του άρθρου

E-mail : *