Οι επίορκοι αστυνομικοί στο Μενίδι και τα… drones των εμπόρων ναρκωτικών

Στο «μικροσκόπιο» των αστυνομικών του Εσωτερικών υποθέσεων έχουν μπει οι καταγγελίες και τα ρεπορτάζ για χρηματισμό αστυνομικών που υπηρετούν στο Μενίδι, από εμπόρους ναρκωτικών και γνωστές «φαμίλιες» της Δυτικής Αττικής.

Όπως καταγγέλλουν κάτοικοι της περιοχής, οι επίορκοι αστυνομικοί, λαμβάνουν από κάθε «οικογένεια» το ποσό των 1.200 ευρώ το μήνα για να τους ενημερώνουν για ενδεχόμενη επιχείρηση στα σπίτια τους και στα σημεία που «καβατζώνουν» τις ναρκωτικές ουσίες.

Τα drones και οι εκφοβισμοί

Σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής οι έμποροι των ναρκωτικών, λίγες μόλις ημέρες μετά τις επιχειρήσεις της ΕΛ.ΑΣ στην περιοχή ξεκίνησαν να τους απειλούν με τηλέφωνα λέγοντάς τους «κλείστε το στόμα σας» στέλνοντας σαφές μήνυμα πως η όποια παροχή πληροφορίας στους αστυνομικούς δεν έχει συνέπειες. Άλλωστε η τακτική είναι γνωστή όπως λένε, “εδώ οι καταγγελίες που γίνονται στους αστυνομικούς, μεταφέρονται αμέσως στους εμπόρους”.

Οι «αδιάφθοροι» της ΕΛ.ΑΣ θα ερευνήσουν το «Πόθεν Έσχες» των αστυνομικών που υπηρετούν στην περιοχή για τον εντοπισμό τυχόν ξαφνικού πλουτισμού αξιωματικών που δεν αντιστοιχούν στις απολαβές τους απο την εργασία τους.

Διασταυρωμένες πληροφορίες απο ρεπορτάζ που πραγματοποίησε το Newpost στην περιοχή, επισημαίνουν πως οι έμποροι των ναρκωτικών εκτός από τους «πληροφοριοδότες» είχαν στην διάθεσή τους Μη Επανδρωμένα Αεροσκάφη για την παρακολούθηση των σημείων που εμπορεύονταν ναρκωτικά, αλλά και για να ελέγχουν αν υπάρχουν αστυνομικοί στην περιοχή!

΄Τα drones είχαν ενσωματωμένη κάμερα υψηλής ευκρίνειας προκειμένου να έχουν την καλύτερη επόπτευση των «δρόμων της πρέζας».

πηγή: newpost.gr