Δεν ξεχνώ – 17 Ιουνίου 2013: Τραυματίζεται θανάσιμα από πυρά Αλβανού κακοποιού στο Δίστομο, ο Υπαρχιφύλακας Γεώργιος Ανδριτσόπουλος

Τα μεσάνυχτα 16 προς 17/6 ο Υπαρχιφύλακας του Α.Τ. Διστόμου Χ.Π., ο οποίος εκτελεί χρέη παρατηρητή, στη διασταύρωση Δεσφίνας – Διστόμου βλέπει ένα ασημί Citroen Saxo να κινείται ύποπτα από Δεσφίνα προς Δίστομο.

Λίγο αργότερα, στη 01:30΄ από την ίδια κατεύθυνση, που ήρθε το Saxo, εμφανίζονται 5 ύποπτοι να κινούνται πεζή προς τη πόλη του Διστόμου. Ο παρατηρητής ενημερώνει τους αστυνομικούς της Ασφαλείας Λιβαδειάς, οι οποίοι με δυο διαφορετικά αυτοκίνητα αρχίζουν τις αναζητήσεις των υπόπτων.


Στο μπλέ Ford Focus μαζί με τους δυο αστυνομικούς της Ασφαλείας επιβιβάζεται και ο Υπαρχιφύλακας του Α.Τ. Διστόμου, που ήταν παρατηρητής, ενώ το άλλο, ένα Citroen C5 οδηγεί ένας υπαστυνόμος Α΄ με συνοδηγό τον Υπαρχιφύλακα Ανδριτσόπουλο. Τα δυο πληρώματα χωρίζουν και ψάχνουν σε διαφορετικά σημεία. Ο οδηγός του Ford Focus πλησιάζει στο αλσύλλιο, όπου είχαν στήσει ενέδρα οι δραπέτες, για να το ελέγξουν.


Ο συνοδηγός κατεβαίνει με το όπλο στο χέρι, αλλά ο Κόλα του κολλάει το καλάσνικοφ στο πρόσωπο. Ο συνοδηγός σηκώνει το υπηρεσιακό του όπλο και στοχεύει προς το μέρος των δραστών. Με πέντε καλάσνικοφ να τους σημαδεύουν και τους τρεις, αναγκάζονται να παραδώσουν τον οπλισμό τους. Τους περνούν χειροπέδες, τους ξαπλώνουν κάτω και τους σημαδεύουν με τα όπλα. Ο Κόλα φωνάζει «σκοτώστε τους»



Την ώρα που οι τρεις αστυνομικοί πιστεύουν ότι ήρθε το τέλος, φτάνει το άλλο αυτοκίνητο με τους δυο συναδέλφους. Ο αρχηγός των δραπετών Μάριαν Κόλα γυρίζει και πυροβολεί την ώρα που οι δυο αστυνομικοί είχαν κατέβει και πλησίαζαν προς το μέρος τους. Ο 37χρονος αστυνομικός δέχεται τη σφαίρα στο μηρό και λίγο αργότερα πεθαίνει από αιμορραγία. Οι δραπέτες έχουν πάρει το μπλε Ford Focus της ασφαλείας Λιβαδειάς και έχουν εξαφανιστεί μέσα στο σκοτάδι.
__________

Ο Αρχιφύλακας Γεώργιος Ανδριτσόπουλος γεννήθηκε στις 16-08-1976 στο Αγρίνιο και υπηρετούσε στο Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς. Είχε υπηρετήσει στο Αστυνομικό Τμήμα Αμπελοκήπων Αττικής και στην Υπηρεσία Προστασίας Επισήμων. Τραυματίστηκε θανάσιμα στις 17-06-2013, εν ώρα υπηρεσίας από τα πυρά Αλβανού κακοποιού στο Δίστομο Βοιωτίας, κατά τη διάρκεια ελέγχου ύποπτων ατόμων.

Ήταν έγγαμος, πατέρας δύο παιδιών και όταν δολοφονήθηκε η γυναίκα του ήταν έγκυος στο τρίτο τους παιδί.

ΑΘΑΝΑΤΟΣ