H ΕΛ.ΑΣ. παίρνει μέτρα – “Μπλόκο” σε χρήστες που πηγαίνουν στο Μενίδι για τη δόση τους – Δεκάδες προσαγωγές

Μπλόκο στο αλισβερίσι των χρηστών ναρκωτικών με διακινητές στο Μενίδι προσπαθεί να βάλει η ΕΛ.ΑΣ. με επιχειρήσεις που ξεκίνησαν από χθες το πρωί στην περιοχή. Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Ειδήσεις», αστυνομικοί μπήκαν χθες πρωινές ώρες στην Αυλίζα και την Αγία Σωτήρα προσπαθώντας να σταματήσουν την πρόσβαση στους χρήστες ναρκωτικών.

Όπως λένε οι επικεφαλής των επιχειρήσεων έχουν βάλει σε εφαρμογή την μέθοδο «στέρησε τον πελάτη για να χτυπήσεις τον έμπορο ναρκωτικών». Την ίδια ώρα η απόγνωση των κατοίκων της περιοχής μεγαλώνει όπως δηλώνει ο αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Αχαρνών Μιχάλης Βρεττός. «Παρά την ισχυρή αστυνομική παρουσία μετά τον τραγικό θάνατο του 11χρονου Μάριο, το αλισβερίσι των ναρκωτικών δεν έχει σταματήσει», τονίζει χαρακτηριστικά.

Αστυνομικοί του Α.Τ. Μενιδίου, δύο ομάδες ΔΙΑΣ και μια ΟΠΚΕ έστησαν μπλόκα στις στάσεις «Ταχυδρομείο» και «Παλιό Τελωνείο» των γραμμών λεωφορείων Α10 και Β10 στον σταθμό του ΟΣΕ και στον προαστιακό.

Προσήγαγαν για εξακρίβωση στοιχείων 60 άτομα, τα οποία στο σύνολο τους παραδέχθηκαν ότι είναι τοξικομανείς και πηγαίνουν τακτικά στα συγκεκριμένα σημεία της Αυλίζας και της Αγίας Σωτήρας για να προμηθευθούν την δόση τους.

Και οι 60 προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι αφού δεν εκκρεμούσε εις βάρος τους κάποια καταδικαστική απόφαση ή ένταλμα σύλληψης.

Ο συγκεκριμένος σχεδιασμό της αστυνομίας θα εφαρμόζεται σε τακτά χρονικά διαστήματα, έτσι ώστε να αποτρέπουν τους τοξικομανείς να επισκέπτονται την περιοχή για να αγοράσουν την δόση τους.

Παράλληλα, δύο αξιωματικοί της Διεύθυνσης Αττικής έχουν ξεκινήσει την οργάνωση του Τμήματος Ειδικών Αστυνομικών Επιχειρήσεων, που ανακοινώθηκε ότι θα συσταθεί από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Το συγκεκριμένο τμήμα θα διαχειρίζεται σε κεντρικό επίπεδο όλες τις πληροφορίες που υπάρχουν για την δράση εγκληματικών ομάδων στη Δυτική Αττική.