Συνελήφθησαν τρία άτομα για κατοχή και διακίνηση λαθραίων τσιγάρων

Συνελήφθησαν, τις τελευταίες μέρες, από αστυνομικούς του Ειδικού Επιχειρησιακού Σχεδίου Αστυνόμευσης του Δήμου Αθηναίων, τρία (3) άτομα για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα. Συγκεκριμένα:

  1. Την 27-5-2017 το απόγευμα, συνελήφθη στον Νέο Κόσμο, ένας 43χρονος υπήκοος Συρίας, για κατοχή και διακίνηση λαθραίων τσιγάρων. Από την κατ’ οίκον έρευνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά -1.912- πακέτα τσιγάρων και -609- πακέτα καπνού, τα οποία δεν έφεραν την προβλεπόμενη από το νόμο ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης καπνού. Δικογραφία σχηματίσθηκε από το Τ.Α. Νέου Κόσμου.
  2. Την 4-6-2017 το μεσημέρι, συνελήφθησαν στον Άγιο Δημήτριο, ένας 39χρονος υπήκοος Πακιστάν και ένας 75χρονος ημεδαπός, για κατοχή και διακίνηση λαθραίων τσιγάρων. Στην κατοχή τους καθώς και από την κατ’ οίκον έρευνα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά  -4.241- πακέτα τσιγάρων και -302- συσκευασίες καπνού, τα οποία δεν έφεραν την προβλεπόμενη από το νόμο ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης καπνού. Δικογραφία σχηματίσθηκε από το Τ.Α. Αγίου Δημητρίου.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.