Τώρα: Τουλάχιστον 50 Ρομά, ετοιμάζουν συγκέντρωση στο Μενίδι

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, αυτή την ώρα, τουλάχιστον 50 Ρομά έχουν συγκεντρωθεί στην οδό Μόρνου στο Μενίδι, κλείνοντας τον δρόμο με κάδους και καδρόνια. Οι Ρομά, έχουμε τονίσει πως τα τελευταία τρία 24ωρα εμφανίζονται προκλητικοί, πυροβολώντας αδιακρίτως κάθε βράδυ στην ευρύτερη περιοχή των Δυτικών προαστίων.

Σήμερα, η κατάσταση στην περιοχή, μυρίζει “μπαρούτι” τονίζουν οι κάτοικοι. “Αν αντιδράσουν οι γύφτοι, θα τους σπάσουμε τα κεφάλια” τονίζει κάτοικος της περιοχής.

Εξαφανίστηκαν τα πρεζόνια από την περιοχή

“Με το που πέφτει το φως της ημέρας, πηγαίνουν για την πρέζα τους στους καταυλισμούς” μας τονίζει άνθρωπος που κατοικεί στο Μενίδι. “Διόδια στο Μενίδι” φωνάζει άλλος. “Να σταματούν οι κάτοικοι τα λεωφορεία και να την στήνουν στον σταθμό του τραίνου. Τα πρεζόνια να τα διώχνουν ή να τα παραδίδουν στις Αρχές. Να φύγει η πρέζα από το Μενίδι.” ουρλιάζει θυμωμένος άλλος κάτοικος της περιοχής.

Την ίδια ώρα, αδίστακτοι και “αδικημένοι” εμφανίζονται Ρομά της περιοχής

“Σχολείο δεν έχουν πάει, δουλειές δεν έχουν. Πως στο διάολο βρίσκουν λεφτά οι δήθεν αδικημένοι τσιγγανόγυφτοι που αντιδρούν” λέει με πραγματικό θυμό μητέρα μαθητή του 6ου Δημοτικού σχολείου που βρισκόταν μόλις λίγα μέτρα από τον άτυχο Μάριο την Τετάρτη το βράδυ στη γιορτή του σχολείου. Και συνεχίζει “Κλέβουν καθημερινά αυτοκίνητα, πουλάνε ναρκωτικά και όπλα και βγαίνουν και το παίζουν αθώοι και αδικημένοι. Ας μας φέρουν το ποινικό τους μητρώο, να δούμε πόσο καλές οικογένειες είναι”.