Λιμενικοί συνέλαβαν 56χρονο αλλοδαπό με όστρακα 425 κιλών χωρίς τα απαραίτητα έγγραφα

Ένας 56χρονος συνελήφθη και τετρακόσια σαράντα πέντε και μισό κιλά (445, 5kg) όστρακα ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν, πρωινές ώρες σήμερα, από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας.
Συγκεκριμένα, τα ανωτέρω στελέχη εντόπισαν σε συνεργασία με προσωπικό του Τμήματος Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης Καβάλας, επί της Παλαιάς Εθνικής οδού Ν. Καρβάλης – Καβάλας, Ε.Ι.Χ. όχημα που οδηγούσε ο ανωτέρω 56χρονος αλλοδαπός, ο οποίος μετέφερε ποσότητα οστράκων, χωρίς τα συνοδευτικά τους έγγραφα, με σκοπό την πώληση – εμπορία τους.
Σε έλεγχο και επισταμένη ζύγιση που ακολούθησε στην ιχθυόσκαλα Καβάλας όπου μεταφέρθηκαν, διαπιστώθηκε πως το ανωτέρω όχημα έφερε εικοσιτέσσερις (24) σάκους με δίθυρα μαλάκια (όστρακα) του είδους ”Μύδι Μεσογείου”, συνολικού βάρους τετρακοσίων είκοσι τεσσάρων κιλών (424 kgr) και δεκαπέντε (15) συσκευασίες του ανωτέρω είδους, χωρίς κέλυφος, συνολικού βάρους είκοσι ενός και μισού κιλών (21,5 kgr), ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν το Ε.Ι.Χ. όχημα καθώς και η ανωτέρω ποσότητα οστράκων.