5 λαθρομετανάστες ήταν “έτοιμοι” να πετάξουν από αεροδρόμια του Ν. Αιγαιου

Στο πλαίσιο επιχειρησιακού σχεδιασμού και στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων για την αντιμετώπιση της διακίνησης μη νόμιμων μεταναστών συνελήφθησαν το τριήμερο 03-05.06.2017 σε περιφερειακά αεροδρόμια του Νοτίου Αιγαίου συνολικά πέντε (5 ) αλλοδαποί, οι οποίοι επιχείρησαν να επιβιβαστούν παράνομα σε διεθνείς πτήσεις.

Σε βάρος τους σχηματίστηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για κατοχή και χρήση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων.

Ειδικότερα συνελήφθησαν:

  • Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Ρόδου, ένας 33χρονος υπήκοος Ιράκ, γιατί μετέβη στον Αερολιμένα Ρόδου και κάνοντας χρήση πλαστού διαβατηρίου αρχών Ισπανίας, επιχείρησε να επιβιβαστεί σε πτήση με προορισμό τη Γερμανία.
  • Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Κω, δύο υπήκοοι Τουρκίας ηλικίας 32 και 31 ετών (άνδρας-γυναίκα), γιατί μετέβησαν στον Αερολιμένα Κω και κάνοντας χρήση πλαστών δελτίων ταυτότητας αρχών Γερμανίας, επιχείρησαν να επιβιβαστούν σε πτήση με προορισμό το Βέλγιο.
  • Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Θήρας, δύο υπήκοοι Θιβέτ ηλικίας 26 και 28 ετών, γιατί μετέβησαν στον Αερολιμένα Θήρας και κάνοντας χρήση πλαστών διαβατηρίων αρχών Κίνας, επιχείρησαν να επιβιβαστούν σε πτήση με προορισμό την Ιταλία.

Τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και οι κάρτες επιβίβασης που κατείχαν κατασχέθηκαν.