Ε.Κ.Α. Θεσ/κης: “Οι γονείς Αστυνομικοί, γιατί αδικούνται;”

Έκπληξη μας προκαλεί η ανισότητα που, δυστυχώς, παρατηρούμε μεταξύ των γονέων Αστυνομικών, Λιμενικών και Πυροσβεστών, δηλαδή των Σωμάτων Ασφαλείας γενικότερα, σε σχέση με τους γονείς Στρατιωτικούς των Ενόπλων Δυνάμεων και ειδικότερα των γονέων που τα τέκνα τους διαγωνίζονται στις Πανελλήνιες Εξετάσεις για την εισαγωγή τους στις Σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Συγκεκριμένα οι γονείς μαθητών που διαγωνιζονται στις φετινές Πανελλήνιες Εξετάσεις, ως εργαζόμενοι ένστολοι των Ενόπλων Δυνάμεων, βάσει της υπ. αριθ. Φ.400/12/284365, Σ 2468 από 11/5/2016 Υπουργικής Απόφασης του κ. Αναπλ. Υπουργού Εθνικής Άμυνας δικαιούνται απαλλαγή-άδεια για όλες τις ημέρες των εξετάσεων, ενώ αυτοί που υπηρετούν σε τόπο διαφορετικό από το Λύκειο του εξεταζόμενοι τέκνου τους δικαιούνται 12 ημέρες ειδικης αδειας με αποδοχές.

Σε αντίθεση οι εργαζόμενοι γονεις Αστυνομικοί που τα τέκνα τους διαγωνίζονται στις Πανελλήνιες Εξετάσεις δεν δικαιούνται απολύτως τίποτα περισσότερο, παρά μόνο με διευκρινιστική εγκύκλιο διαταγή του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, μπορούν να λάβουν είτε κανονική άδεια είτε βραχεια άδεια είτε ακόμα ολιγόωρη αδεια διάρκειας μέχρι 3 ώρες και βέβαια έως 9 ώρες συνολικά τον μήνα. Δηλαδή όχι κάποια έξτρα διευκόλυνση, σε σχέση με τους συναδέλφους μας εργαζόμενους των Ενόπλων Δυνάμεων, με αποτέλεσμα να επιβαρύνεται ο οικογνειακος και προσωπικός τους προγραμματισμός.

Ως συνδικαλιστικός φορέας- συνδυασμός το Ενωτικό Κίνημα Αστυνομικών (ΕΚΑ) Θεσσαλονίκης, καλούμε την πολιτική μας ηγεσία και την Κυβέρνηση γενικότερα άμεσα να προβεί στην έκδοση νομοθετικής διάταξης, με τη μορφή της Υπουργικής Απόφασης, ώστε στα πλαίσια της ισονομίας και της δικαιοσύνης, ολοι ανεξαιρέτως οι ένστολοι των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων (οι οποίοι εξάλλου έχουν και το ίδιο Μισθολόγιο και το ίδιο Ασφαλιστικό), να έχουν τα ίδια δικαιώματα, στην Ελλάδα του 2017!

Ενωτικό Κίνημα Αστυνομικών -ΕΚΑ- Θεσσαλονίκης