Τρόμος στη Λάρισα: Απασφαλισμένη χειροβομβίδα κάτω από αυτοκίνητο – “Φοβάμαι για τη ζωή μου”

Συναγερμός έχει σημάνει στη Λάρισα όπου βρέθηκε απασφαλισμένη χειροβομβίδα.. – Τι λέει η γυναίκα κάτω από το αυτοκίνητο της οποίας βρέθηκε το αντικείμενο

Φοβούνται πλέον για τη ζωή τους, οι κάτοικοι της μονοκατοικίας στη Λάρισα, έξω από την οποία Αστυνομία (23/05) μια απασφαλισμένη χειροβομβίδα, η οποία όπως όλα δείχνουν, από σύμπτωση δεν εξερράγη.

Η χειροβομβίδα εντοπίστηκε κάτω από αυτοκίνητο που ήταν παρκαρισμένο στην αυλή του σπιτιού.

Μιλώντας στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η οδηγός του αυτοκινήτου τόνισε πως ανησύχησε για τη ζωή της, εξηγώντας πως αν τα πράγματα συνέβαιναν διαφορετικά θα μπορούσε να είχε σκοτωθεί.

Όπως σημείωσε η ίδια, η ανησυχία της είναι μεγάλη, καθώς το φθινόπωρο του 2016 το σπίτι είχε γίνει στόχος εμπρησμού από άγνωστο άτομο, το οποίο έριξε εύφλεκτο υλικό στην αυλή.

«Δεν ξέρω αν είναι τυχαία τα δύο γεγονότα, αλλά από χθες το βράδυ δεν κοιμήθηκα καθόλου και προσπαθώ να καταλάβω τι έγινε. Έχω ανησυχία για τη ζωή μου, γιατί θα μπορούσα να μη ζω. Εγώ πήρα το αυτοκίνητο και έφυγα, αλλά δεν πρόσεξα κάτι. Η αδερφή μου βρήκε την χειροβομβίδα και μετά ενημερώθηκα εγώ πως η χειροβομβίδα ήταν απασφαλισμένη. ‘Όταν επέστρεψα στο σπίτι η περιοχή είχε ήδη αποκλειστεί από την αστυνομία» είπε, μεταξύ άλλων, η οδηγός του αυτοκινήτου.

Το χρονικό της υπόθεσης

Η χειροβομβίδα εντοπίστηκε χθες το απόγευμα, όταν η κόρη του ηλικιωμένου ζευγαριού που κατοικεί στο συγκεκριμένο σπίτι χρειάστηκε να μετακινήσει το αυτοκίνητο που ήταν παρκαρισμένο στην αυλή της μονοκατοικίας.

Αμέσως έγινε αντιληπτή η χειροβομβίδα στο έδαφος -ακριβώς κάτω από το αυτοκίνητο- και ειδοποιήθηκε η Αστυνομία.

Πυροτεχνουργοί, Αστυνομία και στρατός προχώρησαν σε αποκλεισμό της περιοχής για λόγους ασφαλείας, ενώ η εξουδετέρωση της χειροβομβίδας ολοκληρώθηκε γύρω στις 2 σήμερα (24/05) τα ξημερώματα. Στο σημείο βρέθηκαν, επίσης, για κάθε ενδεχόμενο διασώστες του ΕΚΑΒ και η Πυροσβεστική.

Άγνωστο παραμένει μέχρι στιγμής ποιος είναι δράστης που πέταξε την χειροβομβίδα στην αυλή του σπιτιού, ενώ την υπόθεση διερευνά η υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας. Σημειώνεται, πως συνεχίζονται οι καταθέσεις των μελών της οικογένειας.