Προσοχή: Οι απατεώνες με τα μαϊμού τροχαία ξαναχτυπούν στη Λαμία

Αρκετά τηλέφωνα το τελευταίο 24ωρο στη Λαμία και την ευρύτερη περιοχή από τους θρασύτατους απατεώνες…
Απανωτά τηλεφωνήματα από τους αδίστακτους απατεώνες που τηλεφωνούν συνήθως σε ηλικιωμένους γονείς λέγοντας ότι το παιδί τους προκάλεσε θανατηφόρο τροχαίο (συνήθως λένε ότι παρέσυρε και σκότωσε ένα παιδάκι) και ότι πρέπει να πληρώσουν ένα χρηματικό ποσό για να μην πάει φυλακή.

Σε άλλες περιπτώσεις λένε ότι έχει τραυματιστεί, ότι το παιδί τους είναι στο νοσοκομείο και ότι χρειάζονται χρήματα για την χειρουργική επέμβαση.

Οι απατεώνες παίζουν κυριολεκτικά με τον πόνο και την αγωνία των γονιών, προσπαθώντας να αποσπάσουν διάφορα χρηματικά ποσά. Γι αυτό προσέξτε να είσαστε “υποψιασμένοι” και να ενημερώστε και τους ηλικιωμένους γονείς ή παππούδες, γιαγιάδες κλπ.

Η αστυνομία κατά καιρούς έχει συλλάβει αρκετούς από αυτούς, συνήθως τους εισπράκτορες που στέλνουν να πάρουν τα χρήματα από τα θύματα, οι οποίοι είναι Βούλγαροι που διαμένουν στην Ελλάδα..

Δυστυχώς όμως το κύκλωμα συνεχίζει να λειτουργεί και όπως λέει το ρεπορτάζ η έδρα του είναι στη γειτονική Βουλγαρία, απ ΄που γίνονται και τα τηλεφωνήματα, στη συνέχεια όταν “τσιμπήσει” το θύμα στέλνουν τον εισπράκτορα που έχουν στην περιοχή για να πάρει τα χρήματα.