Το τηλεφώνημα “τρόμου” δεν έπεισε την ηλικιωμένη – Πιάστηκαν στη “φάκα” οι απατεώνες

Η γυναίκα αντέδρασε ψύχραιμα, επικοινώνησε με την αστυνομία και στήθηκε η παγίδα στους απατεώνες

Ένας 25χρονος Βούλγαρος συνελήφθη, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, για απόπειρας απάτης σε βάρος 65χρονης γυναίκας στο Ηράκλειο, ενώ αναζητούνται δύο ακόμα άτομα για μια περίπτωση απάτης και τρεις απόπειρες απάτης με τη γνωστή μέθοδο του τηλεφωνήματος.

Ο 25χρονος συνελήφθη το απόγευμα της Πέμπτης, σε περιοχή του Δήμου Φαιστού, από αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Μεσσαράς.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Μοιρών, ο συλληφθείς μαζί με ακόμη δύο άτομα, εξαπατούσαν κυρίως ηλικιωμένα άτομα μέσω τηλεφωνικών επικοινωνιών, παρουσιάζοντας ψευδή γεγονότα ως αληθινά με σκοπό να τους αποσπάσουν μεγάλα χρηματικά ποσά.

Αναλυτικότερα το μεσημέρι άγνωστη γυναίκα επικοινώνησε τηλεφωνικά με την 65χρονη προσποιούμενη την αστυνομικό και απαίτησε να της καταβάλει το χρηματικό ποσό των 20.000 ευρώ, προκειμένου να διευθετήσει προσωπική υπόθεση συγγενικού της προσώπου.

Η γυναίκα ειδοποίησε την …αληθινή αστυνομία και οργανώθηκε συντονισμένη επιχείρηση από αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Μεσσαράς, κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθη ο 25χρονος αλλοδαπός κατά το χρόνο που παραλάμβανε το προσυμφωνηθέν χρηματικό ποσό, από την 65χρονη, ενεργώντας κατ΄εντολή αγνώστου άνδρα.

Από τη συνεχιζόμενη αστυνομική προανάκριση του Αστυνομικού Τμήματος Μοιρών προέκυψε ότι ο 25χρονος με ακόμα δύο άτομα (άνδρα και γυναίκα), την ίδια μέρα σε προγενέστερο χρόνο, προσπάθησαν ανεπιτυχώς να αποσπάσουν χρήματα, από 56χρονη.

Επιπλέον, κατά το χρονικό διάστημα από την 05.04.2017 έως και την 07.04.2017 είχαν προβεί στην διάπραξη ακόμη μιας υπόθεσης απάτης σε βάρος μια 79χρονης γυναίκας αποσπώντας το χρηματικό ποσό των 350 ευρώ και σε δυο περιπτώσεις απόπειρας απάτης, προσπαθώντας να αποσπάσουν χρηματικό ποσό το οποίο υπερβαίνει τις 70.000 ευρώ.

Η προανάκριση συνεχίζεται από το Αστυνομικό Τμήμα Μοιρών, για να διακριβωθεί η συμμετοχή τους σε άλλες ομοειδείς πράξεις, ενώ ο συλληφθείς με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Δείτε αναλυτικά τις οδηγίες της ΕΛ.ΑΣ για τις περιπτώσεις εξαπάτησης: