Νωρίτερα: Επιθέσεις κουκουλοφόρων στα ΜΑΤ με φωτοβολίδες – Άγριες συμπλοκές στο Σύνταγμα (φωτογραφίες)

Ενταση και επεισόδια στην πλατεία Συντάγματος, με κουκουλοφόρους να πραγματοποιούν επίθεση εναντίον ανδρών των ΜΑΤ.

Οι αντιεξουσιαστές μόλις έφτασαν στην πλατεία Συντάγματος επιτέθηκαν με ρόπαλα, σφυριά, πέτρες και μολότοφ σε διμοιρία των ΜΑΤ κοντά στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρεταννία». Οι αστυνομικοί απάντησαν με χρήση χημικών.

Με φωτοβολίδες εναντίον των ΜΑΤ

Οι κουκουλοφόροι, αφού επιτέθηκαν με πέτρες, σφυριά, ρόπαλα και καδρόνια εναντίον των αστυνομικών, στη συνέχεια αναγκάστηκαν να οπισθοχωρήσουν, αφού τα ΜΑΤ έκαναν χρήση χημικών. Ωστόσο, οι αντιεξουσιαστές δεν απομακρύνθηκαν πολύ και συνέχισαν την επίθεση εναντίον των ΜΑΤ εκτοξεύοντας εναντίον τους φωτοβολίδες με τη χρήση αυτοσχέδιων όπλων.

Νωρίτερα, ένταση προκάλεσε μία ομάδα αντιεξουσιαστών στην Ομόνοια κατά τη διάρκεια της πορείας διαμαρτυρίας.

Οι αντιεξουσιαστές που βρίσκονταν στην ουρά της πορείας πέταξαν πέτρες εναντίον γνωστού φούρνου προκαλώντας φθορές στην τζαμαρία. Στη συνέχεια, και ενώ μέσω της οδού Σταδίου είχαν φτάσει στην πλατεία Κλαυθμώνος, προκάλεσαν υλικές ζημιές σε βανάκι της ΕΡΤ, ενώ έσπασαν κι άλλες βιτρίνες στην πορεία τους προς τη Βουλή.

Νωρίτερα, η πορεία των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και το ΠΑΜΕ είχαν φτάσει έξω από τη Βουλή.

Υπενθυμίζεται πως το συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποιούν εργαζόμενοι στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Στην πορεία των εργαζομένων, οι οποίοι διαμαρτύρονται ενάντια στο πολυνομοσχέδιο που συζητείται σήμερα στη Βουλή και θα τεθεί αύριο σε ψηφοφορία, συμμετέχουν εργατικά σωματεία, οργανώσεις και συλλογικότητες της Αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Με σύνθημα «την ενότητα και τον ξεσηκωμό ενάντια στο τέταρτο μνημόνιο» η Λαϊκή Ενότητα καλεί τους εργαζόμενους και συνολικά τον ελληνικό λαό να συμμετάσχει στη σημερινή απεργία.

Πηγή άρθρου: iefimerida.gr – Πηγή Φωτογραφιών: iefimerida/tromaktiko