Συνελήφθησαν 3 άτομα, μέλη κυκλώματος παράνομου διαδικτυακού στοιχηματισμού, στην Κέρκυρα

Συνελήφθησαν το Σάββατο (13.05.2017) το απόγευμα, στην Κέρκυρα, κατά την διάρκεια επιχείρησης αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας, τρεις ημεδαποί 36, 31 και 37 ετών, μέλη οργανωμένου δικτύου διεξαγωγής τυχερών παιγνίων.

Για την υπόθεση σχηματίσθηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία σε βάρος του 36χρονου ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, του 31χρονου υπαλλήλου και του 37χρονου συνεργού τους, για αδικήματα που αφορούν στη νομοθεσία για τα παίγνια, την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, καθώς και την πρόληψη και καταστολής νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες καθώς και της συγκρότησης εγκληματικής οργάνωσης.

Συγκεκριμένα, από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κέρκυρας πραγματοποιήθηκε πολύμηνη αστυνομική έρευνα κατά την οποία διαπιστώθηκε ότι, σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος-καφετέρια στην πόλη της Κέρκυρας, λειτουργούσε παράλληλα, πρακτορείο παράνομου στοιχηματισμού προγνωστικών αθλητικών αγώνων, μη αδειοδοτημένου διαδικτυακού παρόχου.

Οι διαχειριστές του παράνομου πρακτορείου παρείχαν ελεγχόμενη πρόσβαση στην συγκεκριμένη ιστοσελίδα, σε «κλειστό πελατολόγειο», μέσω κωδικών που τους παρείχαν. Στην συνέχεια οι παίκτες αποκτούσαν την δυνατότητα χρήσης των εφαρμογών της ιστοσελίδας (ποντάρισμα), ανάλογα με τα χρηματικά ποσά που είχαν καταβάλει στον 36χρονο ιδιοκτήτη του καταστήματος.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, η κλειστή ομάδα παικτών αριθμούσε (69) μέλη, ενώ το ύψος των χρηματικών ποσών που διακινήθηκαν μέσω του συγκεκριμένου παράνομου πρακτορείου στην Κέρκυρα για το χρονικό διάστημα από 03.03.2017 έως και 13.05.2017 ανέρχεται στο ποσό των (25.000) ευρώ.

Κατά την διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης και των ερευνών που ακολούθησαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :

  • πέντε (5) φορητοί υπολογιστές
  • το συνολικό χρηματικό ποσό των 4.805 ευρώ
  • ( 7 ) κινητά τηλέφωνα και
  • (3) ηλεκτρονικές συσκευές τύπου tablet

Η έρευνα για τον προσδιορισμό του εύρους της παράνομης δραστηριότητας του συγκεκριμένου ιστοτόπου, βρίσκεται σε εξέλιξη, καθώς μέχρι στιγμής προκύπτει μεγάλος αριθμός δελτίων (άνω των 150.000) παράνομων στοιχημάτων, το τελευταίο δίμηνο περίπου.

Οι τρεις συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας

Για τα παραπάνω, ενημερώθηκε η Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (Ε.Ε.Ε.Π.), η οποία και εισήγαγε την παράνομη ιστοσελίδα στην τελευταία έκδοση του Καταλόγου μη Αδειοδοτημένων Παρόχων Υπηρεσιών Τυχερών Παιγνίων (blacklist).

Με αφορμή την συγκεκριμένη υπόθεση επισημαίνεται ότι η συμμετοχή σε τυχερά παίγνια, τα οποία διοργανώνονται χωρίς άδεια από την Ελληνική Δημοκρατία, επισύρει αυστηρές ποινικές και διοικητικές κυρώσεις.

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνιστά και ενημερώνει στους χρήστες – παίκτες τυχερών παιγνίων, μέσω του διαδικτύου, να συμβουλεύονται πάντα τον σχετικό κατάλογο μη Αδειοδοτημένων Παρόχων Υπηρεσιών Τυχερών Παιγνίων (Blacklist) που είναι αναρτημένος στην ιστοσελίδα της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ) https://www.gamingcommission.gov.gr/