Νωρίτερα: Στη φυλακή 14 από τη «συμμορία των χρηματοκιβωτίων» – Αρνούνται τα πάντα

Ανακριτής και εισαγγελέας άφησαν ελεύθερο, με περιοριστικούς όρους, μόνο έναν από τους κατηγορούμενος

Μετά από απολογίες που διήρκησαν συνολικά εννέα ώρες πήραν το δρόμο για τη φυλακή 14 από τους 15 κατηγορούμενους που φέρονται ως μέλη της γνωστής «συμμορίας των χρηματοκιβωτίων».

Ανακριτής και εισαγγελέας άφησαν ελεύθερο, με περιοριστικούς όρους, μόνο έναν από τους κατηγορούμενος ενώ ο ανήλικος ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση έδωσε τυπική απολογία, λέγοντας πως δεν είναι έτοιμος να δώσει εξηγήσεις, και κρίθηκε προφυλακιστέος.

Σύμφωνα με πληροφορίες η πλειονότητα των κατηγορουμένων αρνήθηκε τη συμμετοχή της σε εγκληματική οργάνωση. Κάποιοι κατηγορούμενοι φέρονται να παραδέχτηκαν περιφερειακές πράξεις ενώ ένας εμφανίζεται να ομολόγησε απόπειρα κλοπής ισχυριζόμενος ωστόσο πως έδρασε μόνος και όχι ως μέλος ομάδας.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης υποστήριξαν πως η δικογραφία είναι ελλιπής και εξέφρασαν την πεποίθηση ότι οι κατηγορούμενοι που προφυλακίστηκαν θα έπρεπε να έχουν διαφορετική αντιμετώπιση. Επιπλέον, τόνισαν πως στο τέλος θα αποδειχθεί η αθωότητα των εντολέων τους.

Οι κατηγορούμενοι, που συνελήφθησαν σε μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας, αντιμετωπίζουν, κατά περίσταση, κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ληστείες, διακεκριμένες κλοπές, πλαστογραφίες, πλαστογραφίες πιστοποιητικών, εμπρησμό -αδικήματα κατά συρροή και κατά συναυτουργία-, καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Τα μέλη της ομάδας φέρονται να δρούσαν στους νομούς Αττικής, Βοιωτίας, Φθιώτιδας και Εύβοιας όπου διέπρατταν ληστείες και διακεκριμένες κλοπές σε εταιρείες, από τις οποίες αφαιρούσαν χρηματοκιβώτια, χρήματα, τιμαλφή και κοσμήματα, καθώς και οχήματα που χρησιμοποιούσαν για τη διαφυγή τους. Μέχρι τώρα εκτιμάται ότι έχουν εξιχνιαστεί τουλάχιστον 145 υποθέσεις και η λεία της συμμορίας εκτιμάται ότι ξεπερνά τα 10 εκατ. ευρώ.