Σοκ στα Γλυκά Νερά: Μαφιόζικη εκτέλεση του Β. Γρίβα μπροστά στα μάτια παιδιών Δημοτικού σχολείου (φωτός – βίντεο)

Λίγο πριν τις 8.30 το πρωί ο γνώριμος των Αρχών για υποθέσεις της νύχτας πέφτει νεκρός από τα πυρά αδίστακτων εκτελεστών μπροστά στα μάτια του 10χρονου γιού του έξω από το 2ο Δημοτικό σχολείο Γλυκών Νερών στην οδό Σαλώνων. 

Οι 4 αδίστακτοι εκτελεστές που επέβαιναν μέσα στο ασημί Huyndai, σταματούν δίπλα από το Mercedes του 47χρονου Βασίλη Γρίβα και με πρωτοφανή αγριάδα εκτελούν το πληρωμένο συμβόλαιο μπροστά στα μάτια του 10χρονου γιού του αλλά και δεκάδων παιδιών και γονιών του σχολείου. Από τα πυρά, σφαίρα που εξοστρακίστηκε τραυμάτισε μητέρα που βρισκόταν κοντά στην ενέδρα θανάτου. Η μητέρα, ευτυχώς είναι τραυματισμένη ελαφρά και εκτός κινδύνου, ενώ αυτή την ώρα χειρουργείται στο “Σισμανόγλειο” για να της αφαιρεθεί η σφαίρα που καρφώθηκε στο χέρι της.

Ποιος ήταν ο Βασίλης Γρίβας

Το θύμα είχε εμπλακεί κατά το παρελθόν σε υποθέσεις με τη νύχτα. Το 2010, σε δικογραφία για κύκλωμα της νύχτας υπήρξε διάλογος μεταξύ του συγκεκριμένου ανθρώπου και ενός άλλου μπράβου, όπου γινόταν αναφορά για την αμοιβή τους για μία δολοφονία. Μάλιστα, καλά γνωρίζοντες λένε ότι ακριβώς με τον ίδιο τρόπο είχε δώσει εντολή να δολοφονηθεί πριν 7 χρόνια “αντίπαλος” από τη νύχτα.

Ο 47χρονος θεωρείται ως ένα από τα ηγετικά μέλη ομάδας «νονών» της νύχτας που είχε θανάσιμη κόντρα με αντίπαλη ομάδα την περασμένη δεκαετία. Ήταν καταζητούμενος για διάφορες υποθέσεις, ενώ είχε καταδικαστεί σε επτά χρόνια κάθειρξη για διάφορα αδικήματα. Μάλιστα, το 2011 είχε παραδοθεί μόνος του στην 4η ανακρίτρια Πειραιά, πηγαίνοντας με ταξί.

Επαγγελματίες εκτελεστές… “έκαψαν” τα ίχνη τους

Πεντακόσια μέτρα μακριά από την ενέδρα θανάτου και πιο συγκεκριμένα στην οδό Αγαμέμνονος, οι αδίστακτοι εκτελεστές παράτησαν αφού έκαψαν το όχημα της εγκληματικής ενέργειας και διέφυγαν με δυο μηχανές μεγάλου κυβισμού. Αυτή την ώρα η Διεύθυνση Ανθρωποκτονιών Αττικής ερευνά εξονυχιστικά το σημείο αλλά και κάμερες ασφαλείας για να βρουν τους δράστες της μαφιόζικης εκτέλεσης.

Σκηνές πανικού και τρόμος στους γονείς του σχολείου

Σκηνές που θύμιζαν Αμερικάνικη ταινία επικράτησαν μετά την εκτέλεση του Βασίλη Γρίβα. Οι εικόνες που αντίκρισαν τα παιδιά του Δημοτικού σχολείου είναι πραγματικά σοκαριστικές. Οι Αστυνομικοί της όμαδας ΔΙ.ΑΣ. που κατέφθασαν πρώτοι στο σημείο έφτιαξαν μια ανθρώπινη ασπίδα μπροστά από τα κομμάτια του κρανίου του θύματος που διασκορπίστηκαν μπροστά στο αυτοκίνητό του για να μην γίνονται ορατά από τα εξερχόμενα παιδιά και τους γονείς.

Ενδεικτική του τρόμου που επικράτησε περιμετρικά του σχολείου είναι η μαρτυρία μητέρας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1: «Μόλις είχα αφήσει το παιδί μου στο σχολείο, πηγαίνει στην τρίτη δημοτικού. Επιστρέφοντας, στο σπίτι μου, ενημερώθηκα ότι πέφτουν πυροβολισμοί στο σχολείο. Έτρεξα στο σχολείο και είδα έναν άνδρα πεσμένο στο αυτοκίνητό του.

9 κάλυκες και 9άρι το όπλο

Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για εκτέλεση με 9αρι όπλο, ενώ στο σημείο βρέθηκαν τουλάχιστον 9κάλυκες. Η εκτέλεση έγινε την ώρα της προσευχής στο σχολείο, ευτυχώς όμως στο πίσω μέρος του κτιρίου, όπου τα παιδιά δεν είχαν οπτική πρόσβαση. Το σχολείο μετά το σοκαριστικό γεγονός παραμένει κλειστό.

Σύμφωνα με Αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. το γεγονός της πρωτοφανούς αυτής ενέργειας με ανθρώπους που βρίσκονται στο στόχαστρο των Αρχών, εφεξής είναι κάτι παραπάνω από θέμα τιμής για τις Αρχές το «ξεδόντιασμά» τους αφού για πρώτη φορά θέτουν σε άμεσο κίνδυνο αθώους ανθρώπους και μάλιστα παιδιά.