Εξιχνιάσθηκε υπόθεση αρπαγής 32χρονου υπηκόου Πακιστάν

Συνελήφθησαν, βραδινές ώρες της 27-4-2017 στην περιοχή της Πλατείας Αττικής, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αγίου Παντελεήμονα σε συνεργασία με την Ο.Π.Κ.Ε, δύο (2) ημεδαποί, ένας 25χρονος και μία 24χρονη, για αρπαγή κατά συναυτουργία, απλές σωματικές βλάβες και παράβαση του Νόμου περί όπλων. Ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται δύο (2) επιπλέον ημεδαποί συνεργοί τους.

Ειδικότερα, μεσημβρινές ώρες της 27-4-2017, δύο (2) εκ των κατηγορουμένων, έδωσαν ραντεβού με γνωστό τους υπήκοο Πακιστάν στην περιοχή της Πετρούπολης. Κατά τη συνάντησή τους σε πάρκο της περιοχής, τους προσέγγισαν και οι υπόλοιποι εκ των κατηγορουμένων και με την απειλή μαχαιριών, τον επιβίβασαν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και τον οδήγησαν σε ερημική τοποθεσία στην ίδια περιοχή.

Ακολούθως οι ανωτέρω, επικοινώνησαν με φίλο του παθόντα και με απειλές κατά της ζωής του, του ζήτησαν να τους παραδώσει το χρηματικό ποσό των -3.500- ευρώ, προκειμένου να τον αφήσουν ελεύθερο.

Η αρπαγή καταγγέλθηκε στις αστυνομικές αρχές και ορίσθηκε συνάντηση με τους δράστες στην περιοχή της Πλατείας Αττικής, προκειμένου να παραλάβουν τα χρήματα. Κατά την παραλαβή του χρηματικού ποσού των -2.000- ευρώ συνελήφθησαν ο 25χρονος και η 24χρονη.

Οι αναζητούμενοι συνεργοί των συλληφθέντων, οι οποίοι κρατούσαν τον παθόντα, αφού δεν είχαν επικοινωνία μαζί τους, μετέβησαν στην Πλατεία Βικτωρίας, προκειμένου να αναζητήσουν άλλο φίλο του θύματος, για να τους παραδώσει το χρηματικό ποσό των -1.700- ευρώ, προκειμένου να τον αφήσουν ελεύθερο.
Ο παθών, εκμεταλλευόμενος ολιγωρία των δραστών κατάφερε να διαφύγει.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψαν σε Τακτικό Ανακριτή.