Ολόκληρο θησαυρό είχε αρχαιοκάπηλος στα Γρεβενά

Έναν 58χρονο συνέλαβαν αστυνομικοί στα Γρεβενά, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για παραβάσεις των νόμων περί αρχαιοτήτων, όπλων και βεγγαλικών.

Συγκεκριμένα, οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση σε περιοχές των Γρεβενών κατά τις οποίες πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε δύο οικίες του προαναφερόμενου καθώς και σε κατάστημα που διατηρεί στα Γρεβενά, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 302 αντικείμενα, τα οποία εμπίπτουν στις διατάξεις της νομοθεσίας περί αρχαιοτήτων και της εν γένει πολιτιστικής κληρονομιάς.

Κατασχέθηκαν επίσης δύο ανιχνευτές μετάλλων, ενώ όλα τα προαναφερόμενα ευρήματα είναι των Ελληνιστικών, Ρωμαϊκών, Βυζαντινών και Νεότερων χρόνων.

Επιπλέον βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αντικείμενα που εμπίπτουν στις διατάξεις των νόμων περί όπλων και βεγγαλικών: 242 φυσίγγια πυροβόλων όπλων διαφόρων διαμετρημάτων, 2 πυροβόλα όπλα, 1 ξιφολόγχη, 1 κάννη πολεμικού τυφεκίου και 1 βεγγαλικό (κροτίδα).

Η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να διαπιστωθεί ο τρόπος και ο χρόνος απόκτησης των κατασχεθέντων αρχαίων αντικειμένων.

Τα αρχαία ευρήματα θα παραδοθούν στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Γρεβενών.

Προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Γρεβενών, ενώ ο συλληφθείς με τη σε βάρος του δικογραφία, θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Γρεβενών.