Κρατούσαν ομήρους 16 αλλοδαπούς σε σπίτι στη Θεσσαλονίκη

Περιπτώσεις αρπαγών και εκβιάσεων σε βάρος παράτυπων αλλοδαπών εξιχνιάστηκαν από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν τρία άτομα από το Πακιστάν ηλικίας 21, 26 και 20 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Θέρμης για εγκληματική οργάνωση, παράνομη βία, εκβίαση, αρπαγή και προώθηση μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε έπειτα από καταγγελία 27χρονου αλλοδαπού, ότι μέλη κυκλώματος διακινητών κρατούσαν παράνομα τον ίδιο και άλλους αλλοδαπούς σε αγροτική περιοχή του Νομού Θεσσαλονίκης, από τους οποίους απαιτούσαν εκβιαστικά να καταβάλλουν το χρηματικό ποσό των 2.500 ευρώ έκαστος, για να τους αφήσουν ελεύθερους.

Στο πλαίσιο της έρευνας, βραδινές ώρες χθες, πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση σε οικία σε αγροτική περιοχή της Θέρμης, εντός της οποίας βρέθηκαν δεκαέξι 16 παράτυποι αλλοδαποί, εκ των οποίων 3 ανήλικοι, καθώς και οι τρεις δράστες, οι οποίοι συνελήφθησαν.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως.