Διακοπές στην Αλβανία με τα κλοπιμαία των επωνύμων

Διακοπές στην Αλβανία με τα χρήματα που είχαν κλέψει από Έλληνες επωνύμους έκαναν τα μέλη της σπείρας που εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Νοτιοανατολικής Αττικής.

Θύματά τους είχαν πέσει ο διάσημος τραγουδιστής Νίκος Βέρτης, ο μάνατζερ και πρώην σύντροφος της Έλενας Παπαρίζου, Τόνυ Μαυρίδης, ο επιχειρηματίας Στιβ Κακέτσης και η ιδιοκτήτρια κέντρου αισθητικής Τέτα Καμπουρέλη. Αρμόδιοι αστυνομικοί αναφέρουν ότι τα τέσσερα μέλη της σπείρας διατηρούσαν ενεργούς λογαριασμούς στο Facebook, γεγονός που έγινε αντιληπτό και ζητήθηκε άρση απορρήτου.

Όπως γράφει η εφημερίδα «Ελεύθερος» Τύπος διαπιστώθηκε ότι από το Νοέμβριο του 2016, μετά τα τελευταία χτυπήματά τους -και συγκεκριμένα λίγες ημέρες μετά την εισβολή στην οικία του Νίκου Βέρτη- διέφυγαν στην Αλβανία, όπου έκαναν διακοπές ξοδεύοντας μετρητά που είχαν αποσπάσει από τα θύματά τους. Ο λόγος που μετέβησαν στη γειτονική χώρα είναι ότι αντιλήφθηκαν ότι μέρος της δράσης τους έχει αποκαλυφθεί από την Αστυνομία και έτσι δεν ρίσκαραν τυχόν σύλληψή τους.

Η συμμορία αποτελούνταν από έναν 22χρονο Αλβανό, ο οποίος είναι ο μόνος που βρισκόταν στην Ελλάδα και συνελήφθη προχθές στον Άγιο Δημήτριο στην Αθήνα, και τέσσερις ομοεθνείς του που αναζητούνται.

Σε βάρος των τεσσάρων Αλβανών που διέφυγαν στην πατρίδα τους αναμένεται να εκδοθούν ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης. Για τον 28χρονο δραπέτη των φυλακών εκκρεμεί ήδη άλλο ένταλμα σύλληψης που είχε εκδοθεί από τις ισπανικές Αρχές για ληστείες και κλοπές, όπως και ένταλμα σύλληψης των ελληνικών Αρχών για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστείες, κλοπές και αρπαγή. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι ο 28χρονος είχε αναλάβει όλο το συντονισμό των χτυπημάτων, ενώ φέρεται να συμμετείχε σε όλες τις επιθέσεις με αρχηγικό ρόλο.