Η αποκάλυψη της αλήθειας για την άγρια δολοφονία του δάσκαλου στο Αγρίνιο σοκάρει!

«Φοβάμαι! Έχει τρομάξει όλο το χωριό! Τι να μιλήσουμε στην αστυνομία; Τι να πούμε τώρα;»…

Οι εξελίξεις στην άγρια δολοφονία του δάσκαλου στο Αγρίνιο, σόκαραν. Το κατώφλι του Ανακριτή πέρασε πρόσφατα μάρτυρας για να καταθέσει τα όσα είδε την ημέρα του φονικού του Νίκου Μέντζου. Η μαρτυρία της είχε σαν αποτέλεσμα να «δέσει» με άλλα στοιχεία της δικογραφίας και να προσωποποιηθεί η δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, εναντίον δύο ατόμων.

Στο στούντιο της εκπομπής Φως στο Τούνελ βρέθηκε ο δικηγόρος της οικογένειας στο Αγρίνιο, Χριστόφορος Παπαϊωάννου. «Μετά από έξι χρόνια αγωνίας και βαθιάς έρευνας της οικογένειας και της εκπομπής σας, πλέον προσωποποιήθηκε η δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, που είχε ασκηθεί κατ’ αγνώστων το 2013. Δύο πρόσωπα από το γνώριμο περιβάλλον του θύματος, έχουν κληθεί για απολογία στις 19 Απριλίου. Μάρτυρας που είχε αποκαλύψει στο «Τούνελ» τι είχε δει την ημέρα της δολοφονίας, πήγε αυτοβούλως και κατέθεσε στον Ανακριτή. Άμεσα θα κληθεί και ο δεύτερος μάρτυρας που είχε μιλήσει στην εκπομπή σας» είπε χαρακτηριστικά.

Τόνισε ακόμη πως τα αδέλφια και οι γονείς του άτυχου δάσκαλου με όσα μέσα διέθεταν, κατάφεραν παρά τα αρχικά λάθη των Αρχών, να αποκλείσουν την εκδοχή του ατυχήματος ή της αυτοκτονίας και να εδραιώσουν με ειδικούς, αυτή την δολοφονίας. Τέλος απηύθυνε έκκληση και σε όποιον άλλο γνωρίζει κάτι να μιλήσει, για να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση.

Ο ειδικός πραγματογνώμονας και δικανικός αναλυτής Γιώργος Ραυτογιάννης, που είχε ορίσει ως τεχνικό σύμβουλο η οικογένεια του Νίκου Μέντζου, είπε: «Εμείς εκείνο που κάναμε ήταν ότι πήραμε μια φερόμενη αυτοκτονία και μέσα από την ανάλυση και την εξέταση των ευρημάτων από το φωτογραφικό υλικό της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας, αποδείξαμε ότι ήταν δολοφονία. Ήταν δύσκολο να εντοπιστούν στοιχεία καθώς υπήρξε πλήρης απανθράκωση και έλλειμμα σημαντικών οστών, όπως κρανίου και δοντιών. Στις φωτογραφίες φαίνονταν κάποια σύρματα που είχαν χρησιμοποιηθεί σαν χειροπέδες. Ακόμη ένα καλώδιο που έλειπε από το αμάξι, ήταν δεμένο σαν θηλιά γύρω από το λαιμό του θύματος και κατέβαινε δένοντας το σώμα. Κατά την εκταφή διαπιστώθηκε πράγματι η ύπαρξη των συρμάτων αλλά βρέθηκε κι ένα ακόμη σημαντικό στοιχείο: το αίμα του θύματος σε φιαλίδια. Μετά από ανάλυση εντοπίστηκε μονοξείδιο, που σημαίνει ότι ο Μέντζος ανέπνεε, ανεξάρτητα σε ποια κατάσταση ήταν όταν δέθηκε μέσα στο αυτοκίνητο».

Ο κ. Ραυτογιάννης ανέφερε ακόμα, πως διαπιστώθηκε στρέβλωση του καθίσματος του οδηγού από πίσω προς τα εμπρός. Αυτό δείχνει ότι το θύμα δέχτηκε επίθεση από πίσω και ακινητοποιήθηκε. Τόνισε πως σύμφωνα με την ανάλυση ειδικού πραγματογνώμονα εμπρησμών, η φωτιά κινήθηκε από μέσα προς τα έξω και από τη θέση του επιβαίνοντα στη θέση του κινητήρα, που σημαίνει ότι χρησιμοποιήθηκαν ειδικά καύσιμα σαν επιταχυντές.

«Φοβόταν γιατί τον εκβίαζαν»…

Υπάλληλος του ζαχαροπλαστείου όπου εργαζόταν η σύζυγος του θύματος αλλά και ο ίδιος ο Μέντζος σαν δεύτερη απασχόληση, είχε πει στο «Τούνελ» τα εξής: Το θύμα του είχε ζητήσει να βγάλει στο όνομα του ένα νούμερο κινητού τηλεφώνου για να μπορεί να επικοινωνεί με τη γυναίκα που διατηρούσε εξωσυζυγική σχέση. Τελευταία όμως του έλεγε πως φοβόταν συγκεκριμένα πρόσωπα και του ζητούσε να φεύγουν μαζί από το μαγαζί τη νύχτα γιατί τον απειλούσαν.

Συνάδελφος του δάσκαλου που τον γνώριζε πολλά χρόνια και είχαν αναπτύξει φιλικές σχέσεις , ανέφερε στην εκπομπή ότι το τελευταίο διάστημα φαινόταν πιεσμένος, είχε κλειστεί στον εαυτό του και δεν μίλαγε εύκολα. Θυμήθηκε ένα περιστατικό που συνέβη στο σχολείο. Κάποιος πήγε εκεί για να τον βρει και ο Μέντζος βγήκε έξω από το κτίριο για να του μιλήσει. Όταν γύρισε ήταν ιδιαίτερα ταραγμένος, ζήτησε να φύγει από το σχολείο με μετάθεση, αλλά τελικά δεν επέμεινε σ’ αυτό το αίτημα. Της είχε εκμυστηρευτεί πως τον εκβίαζαν και υπήρχε φόβος να δημιουργήσουν πρόβλημα στο σχολείο και στην οικογένειά του.

«Είδα να τον τραβάνε από το αυτοκίνητο του…»

Άλλοι μάρτυρες αποκάλυψαν δύο σημαντικά περιστατικά. Η μία ανέφερε ότι τη μοιραία Μεγάλη Πέμπτη του 2011, λίγη ώρα πριν δολοφονηθεί ο Νίκος Μέντζος, περνούσε από το σούπερ μάρκετ LIDL της περιοχής. Στις δέκα και μισή είδε το αυτοκίνητο του δάσκαλου σταθμευμένο πρόχειρα στην άκρη της ασφάλτου και στην αρχή ενός χωματόδρομου. Η πόρτα του οδηγού ήταν ανοικτή και ένας άνδρας τραβούσε με βία τον 46χρονο δάσκαλο που βρισκόταν μέσα, προσπαθώντας να αμυνθεί. Ακριβώς πίσω από το αμάξι του θύματος βρισκόταν ένα σκουρόχρωμο αυτοκίνητο με τρεις άνδρες που παρακολουθούσαν τον διαπληκτισμό αμέτοχοι. Η μάρτυρας που κατοικεί στην περιοχή, αναγνώρισε με σιγουριά τον δάσκαλο αλλά και το άτομο που τον τραβούσε από το αυτοκίνητό του.

«Τους είδα κοντά στον τόπο του εγκλήματος»

Δεύτερη μάρτυρας που πέρασε από το ίδιο σημείο νωρίτερα, ανέφερε πως την ώρα που καιγόταν ο δάσκαλος, είδε δύο αυτοκίνητα και μία μηχανή κοντά στον τόπο της δολοφονίας. Οι οδηγοί που της ήταν γνώριμοι, κινούνταν ύποπτα.

Η εκπομπή Φως στο Τούνελ εντόπισε τον οδηγό της μηχανής που αρνήθηκε ότι βρέθηκε στο σημείο με τα συγκεκριμένα άτομα εκείνο το πρωινό.