Στα ύψη η εγκληματικότητα στο κέντρο της Αθήνας – Δυο δολοφονίες με διαφορά λίγων ωρών εντοπίστηκαν χθες

Χθες Τετάρτη 5 Απριλίου, δύο ηλικιωμένοι άνδρες εντοπίστηκαν νεκροί μέσα στα διαμερίσματά τους με διαφορά λίγων ωρών.

Ο πρώτος, 75 ετών, βρέθηκε σε κατάσταση προχωρημένης σήψης, ενώ ο δεύτερος, 70 ετών, κατά πάσα πιθανότητα άνοιξε ο ίδιος την πόρτα στους δολοφόνους του, οι οποίοι προσποιήθηκαν τους ασθενείς με σκοπό να τον ληστέψουν. Η ΕΛ.ΑΣ κατάφερε να συλλάβει έναν Έλληνα και έναν Ρουμάνο, οι οποίοι εντοπίστηκαν να επιχειρούν να διαφύγουν.

Νεκρός στο διαμέρισμά του βρέθηκε 75χρονος

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, ο θάνατος του 75χρονου οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια. Η σορός του άτυχου ηλικιωμένου εντοπίστηκε, σε προχωρημένη σήψη, το απόγευμα της Τετάρτης μέσα στο διαμέρισμά του, στον πρώτο όροφο πολυκατοικίας στον Άγιο Παντελεήμονα.

Το θύμα ήταν σε ύπτια θέση, ενώ έφερε τραύματα από μαχαίρι στην πλάτη. Για τη συγκεκριμένη υπόθεση, προανάκριση διενεργεί η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής. Οι αστυνομικοί πλέον εστιάζουν τις έρευνες τους στο φιλικό κύκλο του δολοφονημένου άνδρα.

70χρονος γιατρός άνοιξε την πόρτα στους δολοφόνους του

Στο δεύτερο έγκλημα, αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ βρήκαν νεκρό έναν 70χρονο συνταξιούχο ανδρολόγο μέσα στο ιατρείο του, στον 6ο όροφο πολυκατοικίας στην οδό Μάρνης 25.

Η ΕΛ.ΑΣ κλήθηκε από γείτονες που άκουσαν θορύβους από το ιατρείο του άτυχου άνδρα, ο οποίος βρέθηκε δεμένος χειροπόδαρα, ενώ στο λαιμό και το πρόσωπο του είχε περαστεί ένα κασκόλ.

Όπως προέκυψε αργότερα, ο Έλληνας κι ο Ρουμάνος, ηλικίας 55-60 ετών αμφότεροι, είχαν κλείσει ιατρικό ραντεβού με τον 75 χρονο με σκοπό την ληστεία.

Στην κατοχή των δυο υπόπτων βρέθηκαν μαχαίρια και γάντια.

Οι άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ προσέφεραν τις πρώτες βοήθειες και προσπάθησαν να επαναφέρουν τον 70χρονο γιατρό, ωστόσο ήταν ήδη πολύ αργά, με τους διασώστες του ΕΚΑΒ να τον παραλαμβάνουν νεκρό.