22 συλλήψεις σε ένα 24ωρο στη Στερεά Ελλάδα

Στο πλαίσιο του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας, συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς η διενέργεια στοχευμένων αστυνομικών ερευνών και ελέγχων, με σκοπό την πρόληψη ληστειών, κλοπών και διαρρήξεων, την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, τον εντοπισμό φυγόποινων, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς.

Κατά τη διάρκεια αυτών των ερευνών και ελέγχων, συνελήφθησαν το τελευταίο 24ωρο, συνολικά είκοσι δύο  άτομα και συγκεκριμένα:

Ημεδαπός στην Κάρυστο Ευβοίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Καρύστου, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα σύλληψης από τις Ιταλικές Αρχές, για παράβαση νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Ημεδαπή στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς της Β’ Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ευβοίας, κατηγορούμενη για κλοπή από Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο. Κατασχέθηκαν χρηματικό ποσό και διάφορα έγγραφα, τα οποία αποδόθηκαν στον νόμιμο κάτοχό τους.

Ημεδαπός στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς της Α’ Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ευβοίας, κατηγορούμενος για απόπειρα κλοπής από οικία.

Ημεδαπός στο Προκόπι Ευβοίας, από αστυνομικούς της Γ’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας, κατηγορούμενος για παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών και περί όπλων. Κατασχέθηκαν μικροποσότητες ακατέργαστης κάνναβης και ένα στιλέτο.

Τέσσερα (4) άτομα και ειδικότερα δύο ημεδαποί και ένας αλλοδαπός σε περιοχές της Χαλκίδας, από αστυνομικούς της Β’ Ο.Π.Κ.Ε. και της Γ’ Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ευβοίας αντίστοιχα, καθώς και ένας ημεδαπός στη Λαμία, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, για παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών. Κατασχέθηκαν μικροποσότητες ακατέργαστης κάνναβης και μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.

Πέντε (5) άτομα και ειδικότερα δύο ημεδαποί και ένας αλλοδαπός σε περιοχές της Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Λιβαδειάς και του Αστυνομικού Τμήματος Ορχομενού, καθώς και δύο ημεδαποί σε περιοχές της Εύβοιας, από αστυνομικούς της Β’ Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ευβοίας και του Αστυνομικού Τμήματος Αιδηψού, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.).

Έξι (6) αλλοδαποί και ειδικότερα δύο στη Λαμία και ένας στον Καραβόμυλο Φθιώτιδας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας και του Αστυνομικού Τμήματος Στυλίδας αντίστοιχα, δύο στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς της Β’ Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ευβοίας, καθώς και ένας στα Σκούρτα Βοιωτίας, από αστυνομικούς της Β’ Ο.Π.Κ.Ε. Βοιωτίας, διότι στερούνταν των απαραίτητων εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή τους στη χώρα μας.

Αλλοδαπός σε περιοχή της Θήβας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Θηβών, κατηγορούμενος για πρόκληση απλής σωματικής βλάβης, απειλή και παράβαση νομοθεσίας περί όπλων. Κατασχέθηκαν ένα κυνηγετικό όπλο, καθώς επίσης φυσίγγια και κάλυκες του προαναφερόμενου όπλου.

Ημεδαπός στη Θήβα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Βοιωτίας, για διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών (πραγματοποίησε επικίνδυνους ελιγμούς οδηγώντας όχημα ιδιοκτησίας του με υπερβολική ταχύτητα).

Τέλος, ημεδαπός στη Θήβα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, για επαιτεία.

Οι συγκεκριμένοι έλεγχοι αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.