Κρύφτηκε στη ντουλάπα για… 12 ώρες ο 4ος δράστης της ληστείας χθες στο Φάληρο

Σοβαρά ερωτήματα εγείρει το γεγονός ότι ένας από τους τέσσερις ληστές που εισέβαλαν σε διαμέρισμα ηλικιωμένης στο Παλαιό Φάληρο το πρωί της Δευτέρας κατάφερε να διαφύγει από την αστυνομία, αφού κρύφτηκε σε μια ντουλάπα για περίπου 12 ώρες.

«Ο ληστής κρυβόταν από το πρωί στην ντουλάπα και, όπως φαίνεται, αργά το βράδυ άνοιξε την πόρτα και βγήκε. Μάλιστα, ο δράστης μάλλον αφόδευσε, καθώς οι ένοικοι έκαναν λόγο για έντονη δυσοσμία. Στη διαδρομή προς την έξοδο απείλησε και κάποιους ενοίκους» ήταν τα λόγια στελέχους της ΕΛ.ΑΣ.

Από τους τέσσερις ληστές, οι δύο που συνελήφθησαν είναι ένας Αρμένιος και ένας Ρώσος, ενώ ο δράστης που έχασε τη ζωή του, όταν στην προσπάθειά του να διαφύγει έπεσε από τον πέμπτο όροφο, ήταν από τη Μολδαβία, γεννηθείς το 1976.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κάποιοι από τους δράστες είχαν απασχολήσει τις Αρχές για διάφορα αδικήματα, όπως δολοφονίες, απόπειρες δολοφονίας, κλοπές κ.ά., και μάλιστα είχαν εκτίσει και ποινές φυλάκισης.

Στην κατοχή τους βρέθηκε μία τσάντα με ένα πιστόλι, ένα περίστροφο, ένα ομοίωμα πιστολιού, ένα αεροβόλο και χρυσαφικά που είχαν αρπάξει από το σπίτι.

Το χρονικό

Όλα ξεκίνησαν στις 10.10 το πρωί της Δευτέρας, όταν οι ληστές μπήκαν στο διαμέρισμα 8ου ορόφου, στη συμβολή των οδών Μουσών και Θησέως, και με την απειλή όπλων λήστεψαν την ηλικιωμένη και την οικιακή βοηθό. Οι δύο γυναίκες βρέθηκαν δεμένες και φιμωμένες.

Η Άμεση Δράση ειδοποιήθηκε από τον γιο της ηλικιωμένης, ο οποίος έχει διαμέρισμα στον 9ο όροφο, και είχε τοποθετήσει κάμερες στο σπίτι της μητέρας του.

Οι αστυνομικοί έφτασαν πολύ γρήγορα στο σημείο και ανέβηκαν στον 8ο όροφο, αιφνιδιάζοντας τους ληστές, οι οποίοι προσπάθησαν να διαφύγουν πηδώντας από μπαλκόνι σε μπαλκόνι. Δύο από τους δράστες συνελήφθησαν στη βεράντα του 7ου ορόφου. Ο τρίτος επιχείρησε να διαφύγει, πηδώντας επίσης από μπαλκόνι σε μπαλκόνι, αλλά τελικά έπεσε σε μπαλκόνι του 1ου ορόφου από τον 5ο όροφο και σκοτώθηκε.

Η αστυνομική επιχείρηση συνεχίστηκε για τον εντοπισμό του τέταρτου ληστή, με έρευνες σε διαμερίσματα πόρτα – πόρτα. Ωστόσο, τελικά ο δράστης κατάφερε να διαφύγει.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν δεκάδες αστυνομικοί, ενώ χρησιμοποιήθηκε και ελικόπτερο της αστυνομίας.