Ο.Π.Κ.Ε. και ΔΙ.ΑΣ. συνέλαβαν 29 άτομα το τελευταίο 24ωρο στη Στερεά Ελλάδα

Στο πλαίσιο του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας, συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς η διενέργεια στοχευμένων αστυνομικών ερευνών και ελέγχων, με σκοπό την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, τη δίωξη της παράτυπης μετανάστευσης, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς.

Κατά τη διάρκεια αυτών των ερευνών και ελέγχων, συνελήφθησαν το τελευταίο 24ωρο, συνολικά είκοσι εννέα (29) άτομα και συγκεκριμένα:

Επτά (7) ημεδαποί σε περιοχές της Χαλκίδας, για παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών και ειδικότερα:

  •  (2) άνδρες & (2) γυναίκες από αστυνομικούς της Β’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας,
  •  (2) άνδρες από αστυνομικούς της Β’ Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ευβοίας και
  •  (1) άνδρας από αστυνομικούς της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας.

Κατασχέθηκαν, κατά περίπτωση, μικροποσότητες ηρωίνης και ακατέργαστης κάνναβης, καθώς και δισκία φαρμακευτικού σκευάσματος, για την αγορά του οποίου απαιτείται ιατρική συνταγή.

Δώδεκα (12) αλλοδαποί και ειδικότερα έξι στη Θήβα και στον Ορχομενό Βοιωτίας, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και της Α’ & Β’ Ο.Π.Κ.Ε. Βοιωτίας, καθώς και του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, τρεις στη Χαλκίδα από αστυνομικούς της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας και του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, δύο στην Άμφισσα από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Άμφισσας και ένας στη Λαμία από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, διότι στερούνταν των απαραίτητων εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή τους στη χώρα μας.

Τέσσερα (4) άτομα και ειδικότερα, δύο ημεδαποί στη Χαλκίδα & στην Ιστιαία Ευβοίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Χαλκίδας & του Αστυνομικού Τμήματος Ιστιαίας, ένας ημεδαπός στον Ορχομενό Βοιωτίας, από αστυνομικούς της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. Βοιωτίας και ένας αλλοδαπός στη Λαμία, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Λαμίας, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.).

Τέσσερα (4) άτομα και ειδικότερα, ένας ημεδαπός & ένας αλλοδαπός στην ευρύτερη περιοχή των Θηβών, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Θηβών, καθώς και ένας ημεδαπός & ένας αλλοδαπός στους Δελφούς Φωκίδας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Δελφών, για παραβάσεις του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού.

Ημεδαπός στη Λαμία, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λαμίας, για παράβαση σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Τέλος, ημεδαπός στη Χαλκίδα από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Χαλκίδας, για παραεμπόριο. Κατασχέθηκαν είδη παραεμπορίου.

Οι συγκεκριμένοι έλεγχοι αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.