Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνελήφθη 54χρονος για πορνογραφία ανηλίκων και πορνογραφικές παραστάσεις ανηλίκων

Συνελήφθη από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος 54χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για πορνογραφία ανηλίκων και πορνογραφικές παραστάσεις ανηλίκων.
Σε έρευνα στο σπίτι του 54χρονου, σε περιοχή της Αττικής, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, εξωτερικός σκληρός δίσκος και δύο φορητά μέσα αποθήκευσης, τα οποία χειρίζεται ο ίδιος αποκλειστικά.
Σε επιτόπια έρευνα που έγινε στα κατασχεθέντα αποθηκευτικά μέσα, εντοπίστηκε πλήθος αρχείων (φωτογραφίες και βίντεο) με υλικό πορνογραφίας ανηλίκων. Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, για περαιτέρω εργαστηριακή εξέταση.
Ο 54χρονος οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.
Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:
Τηλεφωνικά: 11188
Στέλνοντας e-mail στο: [email protected]
Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERΚΙD
Μέσω twitter: @CyberAlertGR