Θεσσαλονίκη: Νέες συλλήψεις ατόμων για εμπορία και κατοχή ναρκωτικών ουσιών στη Ροτόντα

Στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν, κατά το τελευταίο διήμερο, από αστυνομικούς Υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, στην ευρύτερη περιοχή της Πλατείας Αγίου Γεωργίου – Ροτόντας, εντοπίστηκαν άτομα που εμπλέκονται με οποιοδήποτε τρόπο σε περιπτώσεις κατοχής ή διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο των παραπάνω ελέγχων, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης, της Ο.Π.Κ.Ε. και δικυκλιστών αστυνομικών ομάδας ΔΙ.ΑΣ., συνελήφθησαν συνολικά δώδεκα (12) άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν δικογραφίες, για παράβαση του Νόμου «Περί Εξαρτησιογόνων ουσιών».

Χαρακτηριστικές είναι οι περιπτώσεις σύλληψης:

– 38χρονου ημεδαπού και δύο αλλοδαπών ηλικίας 17 και 15 ετών, καθώς διαπιστώθηκε, ότι από κυτίο – καφάο εντός του οποίου είχαν αποκρύψει δέμα κάνναβης βάρους 21,4 γραμμαρίων, ο τελευταίος παρέδιδε στον δεύτερο μικροδέματα κάνναβης, με σκοπό την περαιτέρω διάθεσή τους, ενώ ο 38χρονος επόπτευε το χώρο. Κατά την ακινητοποίησή τους, ο 17χρονος προσπάθησε να διαφύγει και απέρριψε στο έδαφος ένα μικροδέμα κάνναβης βάρους 6,2 γραμμαρίων, ενώ κατά τη σύλληψή του αντιστάθηκε σθεναρά.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.